Дневник следи в реално време новините в деня на балотажа

...
Дневник следи в реално време новините в деня на балотажа
Коментари Харесай

Балотажът: Няма сериозни изборни нарушения към момента

" Дневник " следи в действително време новините в деня на балотажа на президентските избори.

10:40Бойко Рашков: Гласувах за президент с опит, нямаме време за опити Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков разгласи, че на балотажа за президент е дал своя вот за началник с опит, тъй като страната няма време за опити. " Като министър на вътрешните работи гласувах, за оня претендент, за който няма никакво подозрение за връзка със структури, които много дълго време влияеха върху нашето публично, икономическо и политическо развиване, и в този момент се пробват да поддържат претендент, който те са издигнали за поста. Надям се, че всички български жители вършат сходни оценки и ще вземат най-правилното решение ", добави Рашков.  Балотажът: Няма съществени изборни нарушавания все още
© Юлия Лазарова
10:16Приключи изборният ден в Нова Зеландия, последни ще гласоподават в Съединени американски щати и КанадаВ 9 часа българско време, завърши гласуването в най-рано отворилата изборна секция – в Крайстчърч, Нова Зеландия, оповестиха от Министерството на външните работи. Българските жители във всички страни в Европа, където са разкрити изборни секции, към този момент могат да упражнят правото си на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент. Заради часовата разлика в 9:00 часа българско време стартира изборният ден във Англия, Ирландия и Исландия.
 Балотажът: Няма съществени изборни нарушавания все още
© Цветелина Белутова, Капитал

Най-голям брой изборни секции зад граница са разкрити във Англия – 132. Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време в понеделник, 22 ноември 2021 г.09:45Кирил Петков: Новият президент няма да повлияе на договарянията за кабинетСпоред мен най-важното за бъдещия президент е да поставя България над всичко и да сплотява хората, които поставят България над всичко, разяснява откакто гласоподава един от водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Според него президентът, който ще завоюва довечера, няма да повлияе на договарянията за кабинет, само че ще повлияе на бъдещия път на България.

Петков уточни, че към този момент са конкретизирани групите, които ще стартират договаряния за сформиране на държавно управление идната седмица. " Ще има 18 екипа по всяка една от тематиките, уповавам се да има диалогични диалози. Цялата общност ще има цялостният достъп до информацията, по какъв начин се водят договарянията, тъй като всичко ще се излъчва онлайн ", акцентира Петков.

Подробности
 Балотажът: Няма съществени изборни нарушавания все още
© Лили Тоушек
09:38Гласувайте за двойката, която въплъщава единството, прикани премиерътПремиерът Стефан Янев прикани българите да гласоподават за президентската двойка, която въплъщава единството на нацията и най-добре въплъщава пълномощията на президентската институция. След като гласоподава, той разяснява и. " При избори има повече сензитивност и говорене. Това, което е знае се, че от няколко дни там се организира профилирана интервенция. Доста хора изпитват стеснение, може да докара и до обвинявания, че се прави преднамерено. Не е това случая ", увери министър председателят.  Балотажът: Няма съществени изборни нарушавания все още
© Велко Ангелов
09:29Кирил Петков с първи коментар след гласуването

08:21Доган гласоподава без коментарПочетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган по традиция беше измежду най-рано гласуващите политици. Днес той упражни правото си на глас по-малко от час след началото на изборния ден. Доган не сподели нищо пред събралите се публицисти.
 Балотажът: Няма съществени изборни нарушавания все още
© Цветелина Белутова, Капитал
08:17Първи сигнали за проблеми с машинитеПроблем с една от машините за гласоподаване в Дебелец пречи на естественото протичане на балотажа във Великотърновският, заяви " Нова телевизия ". Днес една от машините е работила за малко и по-късно е спряла.
От секцията с проблематичната машина чакат решение от Районната изборна комисия дали ще преминат на хартиено гласоподаване. Първо обаче би трябвало на място да дойде механик, който да опита да в профил казуса.
 Балотажът: Няма съществени изборни нарушавания все още
© Юлия Лазарова

Две машини не са сработили и в Горна Оряховица. В една секция в Добринище също е имало проблем с едно от устройствата за гласоподаване.

31-ва секция в Бургас мина към гласоподаване с хартиени бюлетини, откакто членовете на секционната изборна комисия не можаха да открият картите за машинния избор, съобщи " Нова телевизия ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР