Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Скопие ще задължи администрацията да се ваксинира, дози от България са хвърлени

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

10:00Над 20 хиляди инфектирани във ФранцияФранция записва през вчерашния ден приръст от над 20 хиляди случая на ковид за предното денонощие, което се случва за пръв път от 25 август насам, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Здравното министерство заяви за 20 294 новозаразени, като от началото на пандемията броят им в страната е към 7.33 млн. Понастоящем на седмична база междинният дневен приръст на новите случаи възлиза на повече от 12 400.

Броят на новите случаи за седмица на 100 хиляди поданици във Франция се е нараснал до 129. Но този индикатор е неколкократно по-висок в прилежащите Германия и Белгия, а също Англия.

Говорителят на държавното управление Габриел Атал сподели, че Франция е залята от петата вълна на разпространяване на ковид, само че към този момент не се плануват спомагателни ограничаващи ограничения.09:55Скопие ще задължи държавните чиновници да се имунизират и хвърли 20 хиляди дози от БългарияБлизо 131 хиляди чиновници в държавния бранш няма да могат да отидат на работа, в случай че не се имунизират. Алтернативата за тях е да си вършат PCR тест за своя сметка един път седмично.

Това на процедура е насила за имунизиране на над 8% от популацията на страната. Целта е да се разшири обсегът на имунизирането, откакто ползата към него още веднъж спадна, както и да се понижи рискът от засилено разпространяване на болестта, до момента в който температурите падат.

Покрай неналичието на интерес бяха хвърлени 20 хиляди ваксини, дарени от България, " Слободен щемпел ". По-рано други македонски медии бяха писали, че срокът им на валидност изтича.

Тази мярка следва да се формализира след предлагането на Комисията за отбрана от заразни заболявания, само че държавното управление го поддържа.

Сертификат за минимум една доза ще е годен за предпочитащите да отидат на работа без тест. След приемане на държавно съвещание всеки искащ да си сложи най-малко една доза ще има 10 дни да го направи, преди разпоредбите да влязат в действие.

Ваксинирани са под 40% от македонците. Въпреки опасенията от нова вълна към този момент новите случаи спадат на седмична база.09:39Южна Корея регистрира рекордЮжна Корея записва през вчерашния ден денонощен растеж от 3290 нови случая на ковид. Това е безспорен най-много от януари предходната година, когато в страна бе регистриран първият инфектиран, заяви през днешния ден Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите, представена от ТАСС.

Предишният връх от 3270 новозаразени бе регистриран на 25 септември тази година. Резкият растеж на броя на новозаразените е регистриран, откакто на 1 ноември в страната стартира последователно повдигане на множеството ограничавания. Разрешавайки огромни публични събирания и удължавайки работното време на заведенията за хранене на закрито, управляващите обясниха, че се стараят да понижат отражението на пандемията върху стопанската система и показаха вяра, че усъвършенстваните равнища на имунизация ще задържат броя на приетите в болница и смъртните случаи на ниско ниво макар продължаващото разпространяване на ковид, отбелязва " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция

На района на столицата, включващ Сеул, Инчхон и провинция Кьонги, се падат 78 % от новите случаи. Общият брой на инфектираните с COVID-19 от началото на пандемията в Южна Корея доближи 406 065 души. Броят на пациентите в тежко и сериозно положение е 506 души, а на умрелите за последното денонощие е 29. Общият брой на умрелите от COVID-19 в страната е 3187.

От началото на имунизационната акция през февруари тази година 81.2% от популацията към този момент са получили първата доза ваксина, а 77.8% от южнокорейците са изцяло имунизирани.

Въпреки комплицираната епидемиологична обстановка стотици хиляди възпитаници - към 509 хиляди, се явиха на доста значимия в Южна Корея народен изпит за влизане в университет. Той се организира на над 1300 места, в това число в лечебни заведения и центрове, където в условия на изолираност го поставят 68 инфектирани младежи и 105, които са в карантина. Всички явяващи са бяха с маски.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР