Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: "Юнайтед еърлайнс" уволнява стотици неваксинирани

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:50 " Юнайтед еърлайнс " уволнява стотици неваксинираниАвиокомпания " Юнайтед еърлайнс ", която при започване на август изиска от всичките си чиновници в Съединени американски щати да се имунизират против COVID-19, разгласи, че се готви да уволни 593-ма души, които не са показали доказателство, че са ваксинирани, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

От общо 67 хиляди чиновници в компанията под 3 % (около 2000 души) са поискали да бъдат освободени от задължението по здравна или религиозна причина. Над 99 % от останалите са избрали да се имунизират.

Поискахме всичките ни чиновници в Съединени американски щати да се имунизират по една елементарна причина: да подсигуряваме сигурността на личния състав си, показаха в изказване основният изпълнителен шеф Скот Кърби и президентът Брет Харт. " Истината е, че всички са в по-голяма сигурност, когато всички са имунизирани и условието за ваксиниране работи ", допълниха те.

За 593-та чиновници, които не са показали доказателство за имунизация, компания ще стартира развой на уволнение според процедура, контрактувана с профсъюзите.08:48 " Ютюб " отстрани канали на съветската RTСайтът за видеосподеляне " Ютюб " отстрани през вчерашния ден немскоезични канали на съветската държавна телевизия RT с аргумента, че нарушават политиката му против разпространението на погрешна информация за Коронавирус, съобщи " Ройтерс ". " Ютюб " постоянно е имал ясни инструкции към ползвателите, в които се показва какво е възможно в платформата, сподели неин представител, представен от Българска телеграфна агенция.

Първоначално на немскоезичен канал на RT е било отправено предизвестие за качване на наличие, нарушаващо политиката на Ютюб за погрешната информация за Коронавирус, след което платформата прекъснала правата за издание в нея за седмица. По време на спирането съветската телевизия се пробвала да употребява различен канал, с цел да заобиколи възбраната за качване на наличие.

" В резултат на това и двата канала бяха отстранени за нарушение на изискванията на " Ютюб " за прилагане ", изясни представителят.

Всички видеоматериали, които се качват в Ютюб, би трябвало да съблюдават напътствията, които дефинират какъв тип наличие е възможно да се разгласява в платформата, показва " Ройтерс ".08:45Нови ограничения в ЛатвияЛатвийското държавно управление одобри през вчерашния ден нови регулации, свързани с ковид, съобщи ДПА. Според едно от тях имунизацията ще стане наложителна за някои специалности - от 15 ноември чиновниците в здравните, обществените и просветителните институции да вземем за пример ще би трябвало да показват уверение за имунизация.
Други работодатели също могат да постановат наложителна имунизация на чиновниците си при избрани условия, показват управляващите.

От 11 октомври събития на закрито ще могат да се провеждат, единствено в случай че участващите в тях потвърдят, че са се ваксинирали, че са преболедували Коронавирус или са с негативен тест. Изключение ще се прави за съществени услуги като пощите, публичния превоз и частни срещи.

За комерсиалните обекти още не са направени насоки, само че през идващите седмици би трябвало да се откри задоволително решение за тях, сподели здравният министър Даниелс Павлютс.

Латвийското държавно управление се пробва от месеци, само че с стеснен триумф, да усили каузи на искащите да се имунизират, който е релативно дребен. В страната с 1.9 млн. поданици досега са се ваксинирали едвам 44 % от популацията. Същевременно нивото на инфектираните набъбна доста през последните седмици.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР