Дневник следи най-важните новини около четвъртата коронавирусна вълна в страната.

...
Дневник следи най-важните новини около четвъртата коронавирусна вълна в страната.
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: властите обявяват плановете за връщане на децата в училище

" Дневник " следи най-важните вести към четвъртата коронавирусна вълна в страната. Статията се обновява. За обстановката в чужбина четете.

09:59Министрите на опазването на здравето и на образованието - Стойчо Кацаров и Николай Денков, ще афишират през днешния ден ограниченията, които ще бъдат подхванати за връщането на децата в най-засегнатите от ковид области в учебните заведения. Вчера допустимо най-скоро, а министрите обрисуваха като вероятен период седмица или 10 дни.

Според настоящите разпореждания учениците в областите с над 750 инфектирани с COVID-19 на 100 хиляди души население за 14 дни минават на онлайн образование.09:43Започва издаването на документи за преболедуване, учредени на антигенен тест  Коронавирусът в България: управляващите афишират проектите за връщане на децата в учебно заведение
© Юлия Лазарова
От през днешния ден удостоверения за преболедуване на COVID-19 ще може да се издава и на хората, при които болестта е открито с бърз антигенен тест. Документът ще важи единствено на територията на страната, а за пътешестване остават в действие разпоредбите на Европейския съюз, съгласно които се приема само проучване по метода PCR. Сертификатът за преболедуване ще важи 1 година, само че още веднъж единствено в България.

Държавната компания " Информационно обслужване ", която поддържа Националната здравно-осигурителна система, пое ангажимент от през днешния ден всеки преболедувал самичък да може да си издаде документ. Това може да стане, единствено в случай че заразяването е открито след 1 декември предходната година, когато антигенните проби бяха признати на равностойни на PCR проучванията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР