Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите

...
Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Обсъжда се задължително ваксиниране на държавната администрация

" Дневник " следи онлайн новините за разпространяването на ковид, реакциите на управляващите и мненията на здравните специалисти.

08:25Ограниченията бяха въведени доста прибързано, счита зам.-кмет на СофияЗеленият документ е една добра концепция, въведена е в над 40 страни в света, само че някак си доста прибързано тръгнахме в тази посока. Едно по-добро обмисляне, една по-добра информационна акция в тази област щеше доста да помогне, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Според него поради неприятна връзка се е получило напрежение, което ще продължи в идващите дни. Барбалов вижда и несъгласие в това, че за учебните заведения има цялостно затваряне, а в други сфери на публичния живот такова липсва.
 Коронавирусът в България: Обсъжда се наложително имунизиране на държавната администрация
© Цветелина Белутова, Капитал

Според него учебните заведения са механически готови за отдалечено образование, тъй като то не се случа за първи път, само че не схваща какво е наложило за 24 часа да се затворят всички учебни заведения в София.

Зам.-кметът на София сподели, че на общинския щаб е препоръчано краткотрайно като изискване за достъп да се сложи началото на имунизационен развой. " Защото на процедура в случай че от през днешния ден човек би трябвало да има зелен документ, с цел да отиде на работа, на него му трябват към 35 дни, с цел да завърши имунизационния си курс даже при най-хубаво предпочитание ", разясни той.
08:15Мерките закъсняха, има риск да станем разплодник на вируси, твърди вирусологЗаповедта на здравния министър, с която се вкарват рестриктивните мерки, има потребност от разяснения, само че е и доста закъсняла, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология и член на експертния съвет по вирусология при министъра на опазването на здравето. Според нея те е трябвало да са факт още в края на август. Сега има риск да станем разплодник на нови мутантни форми ", добави тя.

 Коронавирусът в България: Обсъжда се наложително имунизиране на държавната администрация
© Юлия Лазарова
08:12В момента се разисква концепцията за наложително имунизиране на държавната администрация. Това се разбра от изявление на здравния зам.-министър Димитър Петров пред Би Ти Ви. Той изясни, че ще се даде гратисен интервал сред две и четири седмици, с цел да се сложи най-малко първата доза. Учителите най-вероятно също ще бъдат задължени да се имунизират. Така към 100 хиляди души от администрацията и към 90 хиляди учители ще би трябвало да си слагат ваксина, с цел да могат да вървят на работа. Искането администрацията да бъде задължена да се ваксинира пристигна от притежатели на заведения.
 Коронавирусът в България: Обсъжда се наложително имунизиране на държавната администрация
© Велко Ангелов
08:06Сдружението на заведенията разгласи " протести " в три градаПротести против заповедта на здравния министър под мотото " Това не е ПРОТЕСТ! Това е БУНТ "! ще се проведат през днешния ден в три града, оповестиха уредниците от Сдружение на заведенията.
 Коронавирусът в България: Обсъжда се наложително имунизиране на държавната администрация
© Цветелина Белутова

Във Варна през днешния ден и на следващия ден митингът ще се организира сред 15 и 17 часа пред постройката на общината. В същия час в Пловдив сборният пункт е пред РЗИ-Пловдив. В Бургас протестиращите се събират пред локалната здравна ревизия на следващия ден в 15 часа.08:02Броят на инфектираните още веднъж е над 4000За трети следващ ден броят на новите случаи на инфектираните с ковид е над 4000 - 4522. Положителните проби са над 18% от всички. Починалите са 107. Всички данни вижте
 Коронавирусът в България: Обсъжда се наложително имунизиране на държавната администрация
© Георги Кожухаров
07:58Влязоха в действие новите ограничаващи меркиНовите ограничаващи ограничения, които вкарват условия за посещаване на заведения, кина, театри, молове и други обекти на закрито, влязоха в действие от през днешния ден в среднощ. Със заповед на здравния министър всички работещи и гости би трябвало да имат така наречен " зелен документ ", получаван след имунизация, преболедуване или изработен негативен PCR или антигенен тест. Без документ могат да се посещават единствено аптеки, банки и магазини за хранителни артикули. Изискване за документ няма за децата до 18 години.

Същевременно на онлайн образование минават всички възпитаници в София и обособени общини в областите Видин, Монтана, Габрово, Кюстендил и Перник.

Подробности

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР