Днешното решение на съда в Манхатън потвърждава наказанието срещу Уайселбърг,

...
Днешното решение на съда в Манхатън потвърждава наказанието срещу Уайселбърг,
Коментари Харесай

Пращат в затвора бившия финансов директор на Тръмп, той не успя да спре делото с порноактриса

Днешното решение на съда в Манхатън удостоверява наказването против Уайселбърг, което бе наложено на 4 март. Той бе изведен от правосъдната зала с белезници.

Миналата година 76-годишният Уайселбърг прекара близо три месеца в нюйоркския затвор на остров Райкърс, откакто се призна за отговорен в присъединяване в скица за данъчни измами в организацията на Тръмп, предава Българска телеграфна агенция.

Обвиненията в лъжесвидетелстване, по които Уайселбърг бе наказан през днешния ден, произтичат от показанията му в границите на дело против Тръмп, Уайселбърг и други ръководители на компанията за недвижими парцели на някогашния президент по обвиняване, че са манипулирали оценката на парцели за машинация на кредитори и застрахователи.

На 10 октомври Уайселбърг съобщи пред съда, че не е взел участие в правенето на погрешна оценка на жилище на Тръмп в Манхатън.

Финансовите доклади на Тръмп за 2015 и 2016 година правят оценка парцела на 327 млн. $ въз основа на посочения размер от близо 3000 квадратни метра, което е съвсем три пъти повече от действителната повърхност. Според окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг имейли на някогашния финансов шеф демонстрират, че той фактически е обръщал огромно внимание на въпросния парцел.

Полицаи извеждат окования с белезници Алън Уайселбърг от съда в Манхатън след произнасянето на днешната присъда от 5 месеца затвор
Снимка: АП/Yuki Lwamura/БТА

Уайселбърг също по този начин призна, че преди този момент е дал лъжливи показания за ролята си в правенето на финансовите доклади на Тръмп.

Тръмп бе приет за отговорен по това дело и през февруари съдът му наложи санкция в размер на 454 млн. $.

Бившият президент апелира решението и съдът в Ню Йорк насрочи чуване на 15 април, откакто Тръмп се съгласи да внесе гаранция от 175 милиона $.

За понеделник е планувано и съвещание по делото против някогашния президент за пазаруване на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, която твърди, че е имала полов контакт Тръмп през 2006 година Освен това той пледира " почтен " по 34 наказателни обвинявания за подправяне на документи.

Уайселбърг работи за фамилията на някогашния президент в продължение на половин век. В писменото му съглашение за признание на виновност не се показва дали той ще сътрудничи с Манхатънската прокуратура по делата против Тръмп.

Тръмп е нападнат и на втори правосъден фронт - арбитър от апелативен съд в Ню Йорк отхвърли и третия му опит тази седмица да отсрочи в последния миг планувания за 15 април правосъден развой за платени пари на порноактриса в подмяна на безмълвие, до момента в който Върховният съд на Съединени американски щати завърши разглеждането на изказванието му, че има имунитет за дейностите си като президент, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че с това се проправя пътя за първото по рода си изправяне пред съд на някогашен американски президент.

По време на чуването по-рано през днешния ден юристът на Тръмп Емил Бове сподели, че процесът би трябвало да бъде отсрочен, тъй като съдията Хуан Мерчан, който преглежда случая, към момента не се произнесъл по настояването на отбраната да си направи отказ.

Бове сподели също, че Мерчан бърка като отхвърля настояването на отбраната да забрани на прокурорите да показват като доказателства туитовете на Тръмп по време на мандата му като президент през 2017-2021 година Бове сподели, че президентският имунитет би трябвало да попречи на прокурорите да показват тези текстови известия като доказателство.

" Процесът е плануван да стартира при условия, които ще нарушат правата на президента Тръмп ", сподели на чуването юристът на милиардера.

Тръмп е упрекнат във подправяне на бизнес документи, с които да прикрие заплащането от юриста му Майкъл Коен на 130 000 $ на порнозвездата Сторми Даниълс преди изборите през 2016 година, с цел да купи мълчанието ѝ за полов контакт, който по думите ѝ, е имала с милиардера през 2006 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР