Днешният гръцки печат отделя особено внимание на напрежението между Гърция

...
Днешният гръцки печат отделя особено внимание на напрежението между Гърция
Коментари Харесай

Филелефтерос: Кодзиас подлага Ципрас на мъчението на капката

Днешният гръцки щемпел отделя изключително внимание на напрежението сред Гърция и Турция поради желанието на гръцкото държавно управление да разшири отчасти териториалните води на страната, както и продължаващото напрежение в ръководещата коалиция към оставката на външния министър Никос Кодзиас - две тематики, които имат и допирни точки съгласно печата, доколкото и двете са по някакъв метод свързани с метода, по който се отдръпна външният министър, съобщи Българска телеграфна агенция.

В коментар, озаглавен " Горещият картоф ", " Та неа " разяснява, че министър председателят Алексис Ципрас, който в събота пое поста и на външен министър, е бил изцяло сюрпризиран от известието на оттеглящия се министър на външните работи Никос Кодзиас на церемонията по предаването на длъжността, че Гърция ще предприеме уголемение на териториалните си води до 12 морски благи в западната част на крайбрежието си. Според вестника там Ципрас даже не е схванал в действителност какво афишира Кодзиас и до момента в който си е мислел, че потушава един пожар, в действителност пожарът се е разраствал. " Та неа ", както и множеството гръцки издания, разгласява и мненията на турския " Хюриет ", че решението на Ципрас разширението на териториалните води в Йонийско море да бъде осъществено посредством закон, а не посредством президентски декрет, значи опит на новия външен министър да даде заден ход по тематиката, отворена от Кодзиас, като " Та неа " дефинира тази маневра като " Безредно оттегляне на Атина за дванайсетте благи ".

Под заглавие " Един фантом броди из кабинета " " Филелефтерос " написа, че Кодзиас подлага Ципрас на " мъчението на капката ". Вестникът разяснява вчерашните изказвания на някогашния външен министър в медиите за " калния поток ", който е излял върху него министърът на защитата Панос Каменос на съвещанието на държавното управление преди оставката на Кодзиас, за тайните му теории за финансиране от Джордж Сорос и за намеците на Кодзиас, че може да продължи разкритията за нехармоничната връзка сред СИРИЗА и Независими гърци в ръководещата коалиция.

Под заглавие " Война в държавното управление за... парите на Сорос " консервативният " Елефтерос типос " напомня изказванията на някогашния министър на външните работи Никос Кодзиас, че военният министър Каменос е декларирал, че " Сорос финансира държавното управление да купува чужденци ". Същевременно вестникът се базира на публикация в издание, близо до Каменос и Независими гърци, съгласно която Кодзиас самичък е виновен за приключването на информация за секретните фондове на министерството си, която на идващия ден самият той разяснява яростно. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР