Днешният ден се счита за един от най-важните в годината.

...
Днешният ден се счита за един от най-важните в годината.
Коментари Харесай

Огледалната дата на нашето доволство

Днешният ден се смята за един от най-важните в годината. Огледалната дата 22.02.2022 е и втори ден от седмицата на втория месец от календара. Едни споделят, че притегля парите, други имат вяра, че любовта ще ги застигне още на идващия ъгъл.

Време за стремежи, които ориста чакаме да сбъдне.

Съдбата е цялостна с изненади, а ние постоянно оставаме подвластни на суеверия, неделима част от нашата народопсихология. Склонни сме да възприемаме кармата като пояснение за триумф или като опрощение за съответен неуспех. Големите промени нормално са непредвидени, непредвидими, а ние рядко сме готови за тях. Желанието за по-добър живот през днешния ден насочва посланията ни към вселената. Записваме настояванията си на хартия, с цел да придадем форма на това, което душата ни копнеят. Написаните думи носят лична сила, въпреки тези, които занимават мозъка ни, да остават също толкоз мощни и предопределящи бъдещето ни.

Собствената психотерапия има потребност от съответни мотиви, с цел да обърнем внимание на вътрешното си положение. Сърцето инстинктивно знае какво желае, само че мнозина нямат усърдието да осъществят фантазиите си. Ден като днешния носи обещанията, които чакаме дълго – като дете, копнеещо да получи обичаната си играчка, без значение какъв брой я е заслужило.

Стара приказка споделя, че с цел да получиш, би трябвало да дадеш. Пожеланията няма да ни донесат задоволство, в случай че не са разследване на честността, с която се отнасяме към самите себе си. Духовно или материално, всяко предпочитание може да бъде оставено в ръцете на ориста, само че не трябва да забравяме, че животът изисква деяние. Да изречем на глас написаното върху хартията е демонстрация на храброст. Страхът е непознат на смяната, към която се стремим – всеки съгласно личните си въжделения.

Днес искайте, мечтайте, само че и дайте на света парченце от добротата си, с цел да покажете на тази странна орис, че самите вие сте неизменима част от хубостта на живота. Самодоволните в никакъв случай не са щастливи. Щастливците постоянно са удовлетворени от избора, който са създали.

Поетът Добромир Банев особено за Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР