Днес започва отпускането на лични предпазни средства за . Стартираме

...
Днес започва отпускането на лични предпазни средства за . Стартираме
Коментари Харесай

Личните лекари и коронавируса: Въпроси и отговори от НОЩ

Днес стартира отпущането на персонални защитни средства за. Стартираме тази процедура и организация, разгласи здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг на НОЩ за разпространяването на у нас.
Те ще получат костюми за ногократна приложимост и други персонални защитни средства, разгласи той.
До момента общопрактикуващите лекари сами се доставят с защитни средства и те нееднократно са упорствали това да се промени, поради ежедневната им среща с евентуални носители на ковид.
(НА ЖИВО)
Променя ли се статут на персоналните лекари - минават ли и те на " първа линия "?
" Всички, тези, които имат експозиция - написана в критериите в лечебните заведения и Центровете за незабавна здравна помощ с работа с пациенти с ковид, са на " първа линия ". Така че персоналните лекари към сегашния миг... Вчера имахме среща с тях, чакаме да дадат критериите, по които ние да определим кои пациенти са потвърдени за осъществяване на PCR проби... тъй че работим с тях в добра връзка. Не знам къде се намира някакво терзание тук. ", разяснява здравният министър, който не отговори изрично на въпроса.

от персоналните лекари
" Много е значимо когато започваме една година като нашата сега и имаме сливането на ковид с другите вируси през есенно-зимния интервал, а те са доста, да е ясно, че е доста значимо да се съблюдава един уеднаквен метод към пациента. Точно това тече като развой в този момент. ", разяснява министър Ангелов.
Какво оферират от общопрактикуващите лекари?
" Предложението на общопрактикуващите от края на август сме го изчели и анализирали и тъкмо в този момент е момента да създадем това деяние - за разришаване на осъществяването на PCR проби от общопрактикуващите лекари. ", безапелационен беше той.
Така ще реализираме и още нещо - ще увеличим броя на тестваните българи на 100 000 души . Така че това е извънредно позитивно и навременно решение, сподели още Ангелов.
Ако БЛС внесе през днешния ден предложенията си за това при какви критерии персоналните лекари да изписват направление за PCR тест, още през днешния ден следобяд има съвещание на НЗОК, където може да се реши този въпрос и още през днешния ден да бъде подписан този Анекс , разяснява здравният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР