Днес започна изпълнението на одобрения спасителен план по товаро-разтоварителните дейности

...
Днес започна изпълнението на одобрения спасителен план по товаро-разтоварителните дейности
Коментари Харесай

Стартира операцията по разтоварване на кораба Вера Су

Днес стартира осъществяването на утвърждения избавителен проект по товаро-разтоварителните действия на кораба " ". Съгласно него интервенцията ще отнеме 3-4 дни, предава БГНЕС.

Отново бе осъществен водолазен оглед на региона на случая и корабът бе обследван за нови пробойни. Отстранени са всички паднали предмети и рискови пластмасови материали от корпуса на плавателния съди, като са сложени спомагателни котви за по-доброто му стабилизиране. В осъществяването на проекта е планувано прикрепянето на баржа с външна хидравлика към заседналия транспортен съд, с която ще се управлява процеса по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното ръководство на плавателния съд.
 Петър Димитров за Вера Су: На този стадий замърсяване на Черно море няма Петър Димитров за " Вера Су ": На този стадий замърсяване на Черно море няма
На този стадий не можем да приказваме за замърсяване на водите на Черно море, макар повишените равнища на амониев азот, съобщи по Българска национална телевизия заместни...

Втечненият карбамид ще се изпомпва с трите баржи, предоставени от Европейската организация за морска сигурност и ще се претрупва на профилирания танкер „ GALAXY ECO “. Сухият карбамид ще бъде извозен до Пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ. Последната стъпка, която ще бъде подхваната след разтоварването е освобождение на кораба, провлачване и приемане в място за леговище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпуса на кораба.

Според синоптичната прогноза подобаващото време, в което ще може да се работи безвредно е в границите на няколко дни, заради което ще се работи в 24 часов режим на работа. Всички насоки и условия на Министерство на околната среда и водите като способен орган за екологощадящо разтоварване, транспорт и депониране на товара са спазени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР