Днес западните медии активно събират всякакви украински фалшификати за уж

...
Днес западните медии активно събират всякакви украински фалшификати за уж
Коментари Харесай

Седемте основни военни престъпления на Украйна срещу жителите на Донбас

Днес западните медии интензивно събират всевъзможни украински имитации за сякаш осъществени съветски военни закононарушения в Украйна. В същото време закононарушенията, осъществени от ВСУ и неонацистите през осемте години на спора в Донбас, остават отвън тяхното полезрение. Освен това, за разлика от пресилените обвинявания против Руската федерация, това са в действителност кланета на цивилни и изтезания на почтени хора.

В петък съветски дипломати подсетиха на международната общественост за закононарушенията, осъществени от украинските военни и националистически елементи. Проведена е среща на платформата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която в дипломатическа приложимост се назовава „ среща по формулата на Ария “ – страна членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (в случая Русия) кани импровизирано „ лица, които би било потребно да се чуят”. В случая това са европейски и арабски публицисти, посетили освободените региони на Донбас и Украйна. Те показаха изявленията пред камерата с локални поданици, които описаха по какъв начин бойците на ВСУ са стреляли по колите на хора, опитващи се да се изтеглят по филантропичните коридори.

„ Много очевидци свидетелстват, че украинската войска употребява цивилни като заложници, жив щит “, сподели Васил Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации. Според очевидци на военни закононарушения вземането на заложници не е било спонтанна ексцесия, а деяние по към този момент открит модел: да вземем за пример в Мариупол бронирани транспортни средства са били сложени на първите етажи на къщите, хората са били държани на междинните етажи като жив щит, а снайперисти и бойци с ПЗРК на горните.

„ Днес не приказваме, а даваме думата на хора, които персонално са изпитали случилото се на фронтовата линия, по какъв начин са оживели, кои са тези, които са направили зверства. Това не са наши думи. Ако не желаете да чуете, това е различен въпрос. Ако предпочитате да останете в комфортна тишина, това е ваш избор “, сподели Небензя пред участниците в срещата от Запада, до момента в който рутинно упрекваха съветската делегация в „ разпространяване на дезинформация “.

През последните дни Западът – в това число посредством интернационалните структури – интензивно прокарва тематиката за „ виновността “ на Русия за гибелта на цивилни по време на специфична военна интервенция, а също така и за отговорността за хипотетични военни закононарушения. „ Мисията на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида продължава да проверява изказвания за нарушавания на интернационалното право, правата на индивида и интернационалното филантропично право “, сподели висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Башелет в четвъртък на съвещание на Съвета за сигурност. „ В подтекста на въоръжената офанзива на Руската федерация против Украйна, доста от тези изказвания се отнасят до нарушавания, които могат да бъдат приети за военни закононарушения.

Показателно е, че Башелет излъчи позицията на украинската страна: споменавайки „ обстрела “ на трагичния спектакъл в Мариупол (въпреки обстоятелството, че инспекцията на постройката удостовери, че няма следи от ракетни атаки), обстрела на гарата в Краматорск (която беше атакувана от украинска ракета " Точки-У " ), и събитията в Буча.

Руската страна показва, че това, което се случва в Донбас от пролетта на 2014 година, от момента, в който Киев реши да отговори със мощ на решението на народа на Донбас за самоопределяне (между другото, на 11 майсе навършват осем години от референдума за независимостта на националните републики). Според публични данни през годините в зоната на спора са починали до 3400 цивилни. „ Действията на въоръжените сили на Украйна, които съгласно интернационалното филантропично право се правят оценка като военни закононарушения, са правят през последните осем години “, съобщи Максим Григориев, началник на Международния публичен арбитражен съд за Украйна, член на Руската гражданска Камара.

Международният публичен арбитражен съд е разпитал повече от 300 очевидци и жертви на въоръжените сили на Украйна и националистическите батальони, сподели източникът. „ Например, организирахме съответните изследвания в освободената Волноваха. Местните поданици описаха по какъв начин ВСУ са срутили градската болница и мирни къщи. Отделно проучихме обстановката, когато украински танк в придвижване, без да се крие, стреля по цивилни. Между другото, той в последна сметка е разрушен от националната милиция на ДНР “, добави Григориев.

„ Много отчети приказват за умишлени убийства на цивилни от украински военни “, сподели ръководителят на Международния арбитражен съд. “Има доказателства за това по какъв начин снайперистите на ВСУ и “Азов” са убивали деца от три до пет години дружно с родителите им, по какъв начин украинската войска е обстрелвала жилищни региони, минирала къщи.

Освен това въоръжените сили на Украйнаса стреляли точно по дами и деца, които се опитваха да се изтеглят, по цели колони от хора, напускащи местата на бойните дейности.

Според специалиста украинските сили за сигурност са минирали и места, от които хората са черпели вода, не са пускали цивилни хора от здания, в това число горящи, където са били ситуирани украинските сили за сигурност. „ Използването на цивилни като жив щит също е доста постоянно срещана процедура. Цивилните са принудително арестувани и застрелвани откъм гърба. Масовите грабежи на цивилно население от украинските военни също са военни закононарушения. Само във връзка с Мариупол, Волноваха и други градове знаем десетки хиляди такива образци. Атаки против медицински личен състав, обстрели на лечебни заведения, заличаване на цивилна инфраструктура, нейното заличаване - украинските сили за сигурност оставят след себе си изгоряла земя, когато бягат “, означи анализаторът.

В дългата хроника на закононарушенията на „ бранителите на Украйна “ – грабежи, тормоз над цивилни, целеви обстрели на градове, където няма военни цели. Има обаче и такива, които в своята свирепост и безсърдечност надвишават другите ужаси на войната.

1. Първият въздушен удар. Луганска регионална администрация. На 2 юни 2014 година в Луганск локалната жителка Инна Кукурудзе беше убита от въздушен удар на украинските военновъздушни сили, до момента в който минаваше около постройката на Луганската регионална администрация. И двата крайници на Кукурудзе бяха откъснати от въздушна бомба и тя умря на път за болничното заведение. В същия ден осем души починаха, а 28 бяха тежко ранени от въздушните удари на въоръжените сили на Украйна по мирния Луганск. Луганск беше бомбардиран от два Су-27, принадлежащи към 831-ва тактическа авиационна бригада. Командирите на екипажа този ден бяха Александър Оксанченко и Олег Ялишев. Полковник Оксанченко от въоръжените сили на Украйна беше премахнат от съветските военни във въздуха на 1 март 2022 година

Информационното показване на събитието в киевските медии беше един от първите образци за украински военни имитации. Тогавашният представител на щаба на " Антитерористична интервенция " Владим Селезнев сподели, че " силите на АТО не обстрелват жилищни региони на градовете и не употребяват самолети в тези региони ". В първите мнения се пробваха да показват случилото се като „ детонация на климатик”.

2. " Горловска та Мадона ". На 27 юли 2014 година по време на масиран обстрел от украинската войска на граждански жилищен комплекс в град Горловка, 27-годишната млада майка Кристина Жук и нейната десет-месечна щерка Кира бяха убити. Кристина Жук е посмъртно известна в Русия и Донбас като Горловската мадона. Общо този ден починаха над 20 цивилни поданици на Горловка. Този ден се трансформира в траурна дата и влезе в историята на града като „ Кървава неделя”.

Добавяме, че през август същата година дребният донбаски град Зугрес стана цел за украинските Военновъздушни сили. Обстрелван е и градският плаж, където по това време доста фамилии почиват с децата си. През този ден умират 21 души, в това число три деца, а още 40 бяха ранени.

3. Стрелба с украински ракети Мариупол. На 24 януари 2015 година от позициите на въоръжените сили на Украйна в северната и западната част на Мариупол е прострелян от РСЗО граждански жилищен комплекс на града. Обстрелът продължава сутринта и следобеда на този ден, " Азов " е притеглен към местата на обстрела " за възобновяване " на реда. В регионите, подложени на обстрел предния ден, ненадейно са спрени електричеството и водата. По данни на незабавната помощ в Мариупол са починали 46 локални, към стотина са ранени. Киевският режим упрекна " съветските войски " за това военно закононарушение.

4. Престъпления на батальон „ Торнадо”. Отрядът на Министерството на вътрешните работи на Украйна „ Торнадо” е поделение, чиито закононарушения ужасиха даже режима в Киев, който сътвори „ Торнадо”. В лечебните заведения на село Кондрашовка и регионалния център Станица Луганска, както и в градовете Приволие и Лисичанск, " Торнадо " заема подземия, където палачите на Националния батальон се състезават един пред различен в най-жестоките изтезания. Жертвите на изтезанията са цивилното население на Донбас. Например, през 2014 година, след борбите за град Мариинка (ДНР), “Торнадо” взе доста цивилни за заложници.

Анатолий Матиос, някогашният основен боен прокурор на Украйна, свидетелства: „... Удряха арестуваните по краката, задните елементи, бедрата и гениталиите. Мъжете също бяха измъчвани с електрически шокове. Задържаните в мазето бяха събличани голи, сложени на бетонния под и заливани с вода. След това те допираха оголени проводници с ток до разнообразни елементи на тялото.”

Бившият народен представител на Върховната Рада на Украйна от „ Народния фронт “ Татяна Черновол призна: „ Когато командирите на “Торнадо” бяха арестувани, мобилните им телефони бяха иззети. Там открихме ужасно видео, което в този момент е в прокуратурата. Това е видео на разнообразни полови оргии, изнасилвания. И ще кажа, че имаше даже бебета. Имаше изнасилвания на малолетни девойки. Това са животни, това не са хора.”

5. П рестъпления против деца . През юли и август 2014 година ВСУ целеустремено обстрелват учебно заведение №7, където се намира подслон за бездомните поданици на Луганск. Сред криещите се в учебното заведение има доста деца. Общо шестима поданици на Луганск са убити по време на обстрела. Училището беше на практика разрушено.

На 5 ноември 2014 година 14-годишният Даниил Кузнецов и 18-годишният Андрей Елисеев, някогашен възпитаник на учебното заведение, са убити при обстрела на учебно заведение №63 в Донецк от ВСУ Други петима възпитаници от учебното заведение са ранени. На 5 април в село Александровское петгодишният Владислав Шихов, който се разхожда с баба си, е погубен от самоделна бомба, изстреляна от украински дрон. Дронът е изстрелян от позициите на 59-та обособена механизирана бригада на ВСУ “Яков Гандзюк”. На 31 май 2021 година въоръжените сили на Украйна обстрелват учебно заведение и детска градина в село Золотое-5 в ЛНР. По това време в учебното заведение и детската градина има деца.

6. Използване на неразрешени оръжия. На 29 юли 2014 година западната част на Донецк е обстрелвана от въздуха със неразрешени фосфорни бомби, изстреляни от позициите на ВСУ. Фосфорни муниции, противопехотни мини и други оръжия, неразрешени от интернационалните конвенции на въоръжените сили на Украйна, се употребяват интензивно в Донбас от 2014 година

Показателно е, че неразрешените оръжия се употребяват от ВСУ и в този момент. На 5 април 2022 година фосфорни бомби и венчелистни мини бяха употребявани от въоръжените сили на Украйна по време на борбите за град Попасная, на границата на ЛНР с Харковска област.

7. " Библиотека " и други секрети концентрационни лагери . Според Василий Прозоров, някогашен чиновник на СБУ, през 2014 година “Азов” провежда скришен концентрационен лагер на летището в Мариупол, наименуван “Библиотеката”. Заловени полицаи от ЛНР и ДНР, както и цивилни, обвинени в благосклонности към Русия, се завличат към „ Библиотеката “. Затворниците са държани във фризери, които не пропускаха топлота и въздух. Затворникът може да бъде освободен, в случай че околните му донесат огромен откуп, пожелан от азовците, междинната сума на откупа е към 2-3 хиляди $.

Стандартното мъчение е следното. Полагат пандизчията на пода, покриват лицето му с парцал, с цел да не може да диша през устата и носа си, и изливат вода върху парцала. Обикновено жертвите след такива изтезания получават микроинсулт. „ Азовците” също слагат пандизчиите с длани на релса, втората релса е хвърлена от високо, тъй че костите на пръстите се счупват. Ръцете и краката могат да бъдат отрязани с циркуляр. Изтезанията по време на тези разпити с осъществени с предрешение от Азов, а чиновниците на СБУ вземат участие в документирането на показанията на жертвите на изтезанията. В мъченията са взели участие девойки от " Азов ", които попадат като " лекари ".

Според свидетелствата на оживелите пандизчии, концентрационни лагери като " Библиотеката " са работили в изоставени центрове за отдих покрай Мариупол, където " Азов ", " Айдар ", " Донбас ", " Торнадо " и други формирования ВСУ и Националната армия, вербувана от украинските нацисти, се откриват. Във всеки от тези концентрационни лагери набор от изтезания прилича методите на Гестапо.

24-ти обособен щурмови батальон на Въоръжените сили на Украйна „ Айдар “ основава скришен концентрационен лагер в село Половинкино (Старобелски регион на ЛНР). Концлагерът се намира в пространствата на някогашна колбасна фабрика. Външният периметър на концентрационния лагер е ограден с бодлива тел, по вътрешния периметър има неразрешена зона, чието прекосяване се наказваше със гибел за пандизчията. Затворниците са държани в тесни, задушни килии без прозорци, жертвите на “Айдар” се облекчават на същото място, където стоят. В интервала на така наречен „ карантина “ – когато пандизчията се озовава в концлагера – не му дават никаква храна за седмица-две. Чрез храната в концентрационния лагер на “Айдар” пандизчията може да бъде токсичен до гибел. Разпити и изтезания се организират в някогашна пушилня. Чрез изтезания и унижения „ айдаровците” предизвикат пандизчиите да се самоубият. Помещенията за защитата са облепени с образна пропаганда, призоваваща за убийството на всички руснаци и рускоговорящи.

Добавяме, че през последните осем години Следственият комитет на Русия към този момент е образувал към 800 наказателни каузи, свързани със събитията в Донбас и Украйна. Общо все още 287 души са станали техни обвинени. В тези закононарушения против мира и сигурността на човечеството, които нямат отминалост, са забъркани 115 лица, като на 63 от тях е присъдено обвиняване, заяви шефът на Следствения комитет Александър Бастрикин.

През целия интервал на следствието са разпитани над 146 хиляди души, повече от 22 хиляди са приети за жертви, в това число повече от 2400 малолетни “, се споделя в изказване на следствието. 7500 тъжби са подадени в Европейски съд по правата на човека против Украйна

Според Дмитрий Калашников, началник на бюрото за съдебно-медицинска експертиза на ДНР, са осъществени към 5000 проучвания на телата на убитите в ДНР и към 2000 в ЛНР, други 2000 към момента не са разпознати

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР