Днес, за девети пореден път България се включва в европейската

...
Днес, за девети пореден път България се включва в европейската
Коментари Харесай

България е част от европейската инициатива Нощ на театрите

Днес, за девети следващ път България се включва в европейската самодейност " Нощ на театрите “, която се организира в още 10 страни на Стария континент. В 11 български града са планувани десетки събития. Част от тях ще са онлайн, а други - онлайн.

София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора и Благоевград са единствено част от градовете, където се провеждат десетки театрални събития, описа пред БНР Мария Панайотова, един от уредниците на самодейността:

" Няма по какъв начин да пропуснем дребните фенове на театралното изкуство, доста мощна детска стратегия от 10 сутринта нататък през целият ден. Има също обедни и следобедни наличия и естествено най-вече неща има от 7 часа вечерта нататък “.

Точно в 12 часа Софийската опера и балет ще отвори вратите си за тур зад кулисите. По същото време ще стартира и откритото студио LIVE CAM " Другата страна на театъра “, което ще се излъчва онлайн във Facebook.  Част от тематиките, които ще се дискутират, са свързани с театъра в Covid ерата и възхода на новите форми, българската драматургия, както и новите пространства за просвета “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР