Днес вятърът в Северна България ще се ориентира от северозапад

...
Днес вятърът в Северна България ще се ориентира от северозапад
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 9 март

Днес вятърът в Северна България ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан, в останалите региони - слаб, най-вече от югозапад. Облачността ще е променлива и след обяд на обособени места, основно в северозападната половина на страната, ще превали временен дъжд. Максималните температури ще са сред 18° и 23°. Атмосферното налягане ще остане без основна смяна - по-високо от междинното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за „ Фокус “ дежурният синоптик Евгения Егова.
Над Черноморието ще има променлива облачност, постоянно намаляваща до слънчево. Максималните температури ще са 19°-21°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива. Главно след обяд на обособени места едва ще превали. Ще духа сдържан до мощен, най-вече западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 6°.
През нощта против неделя на изолирани места в Северна и Източна България ще превали временен дъжд. В неделя вятърът от запад-северозапад краткотрайно ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Температурите ще са без особена смяна. В понеделник облачността ще се усилва и вплътнява, към вечерта в крайните северозападни региони ще завали дъжд. Дневните температури едва ще се понижат; утринните ще са високи - сред 5° и 10°. През нощта против вторник и във вторник преваляванията ще обзет цялата страна. От северозапад, след това в източната половина от страната от североизток, с увеличаване напразно, ще нахлува много по-студен въздух и температурите бързо и доста ще се намалят. По високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. В останалите региони ще вали дъжд. Валежите краткотрайно ще са интензивни, има нараснала възможност тук-там да са обилни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР