Днес все повече родители разчитат на електронното обучение като средство

...
Днес все повече родители разчитат на електронното обучение като средство
Коментари Харесай

Защо е опасно електронното обучение в детска възраст?


Днес от ден на ден родители разчитат на електронното образование като средство да добавят просветителния развой при децата. Справка демонстрира, че приложенията, които претендират, че носят познания по математика, науки или езици, са измежду най-популярните и най-широко потребявани приложения за мобилни телефони или таблети.

Азиатско изследване демонстрира, че приблизително 70% от децата там, на възраст до 8 години, употребяват електронните устройства на родителите си, а те се възползват и им дават достъп до някои от посочените просветителни приложения .

Според специалистите, въпреки и маркетирани като просветителни, изгоди от сходни приложения на процедура няма. Те работят само като магнит за вниманието и времето на детето. От това точно идва и действителната заплаха.

Повече време пред електронното устройство, по-ниско IQ

Научен екип от детския отдел на Националната университетска болница в Сингапур насочва значимо предизвестие към родители на подрастващи деца, които разчитат, че просветителните занимания на електорнните устройства са потребни за детския разсъдък .

Колкото повече време прекарва дете в ученическа възраст пред екрана на телефона или таблета, толкоз повече се нарушават паметта, когнитивните функционалности и гъвкавостта на интелекта му като цяло. Учените дават и изцяло приемливо научно пояснение за тази взаимозависимост.

Свързани публикации.. Интелект – роля на гените и средата за образуването му 0 Рисунките на детето демонстрират интелекта му 0 Интелектът на децата зависи от възрастта на родителите 0

Повечето способи при електронно образование и изключително при прилагане на мобилни приложения изправят мозъка пред нуждата да обработва бързо доста огромно количество информация . Неуспявайки да отдели значимата от несъществената информация, мозъкът на подрастващите доста бързо се уморява и изразходва всичките си запаси. Макар и това рядко да личи очевидно, отрицателният резултат е налице. Така, след дълго занятие с електронно устройство съзнанието на подрастващите няма опция да обработи или запамети новата информация. Колкото по-редовно и дълго се употребяват сходни устройства, толкоз по-отчетливи са интелектуалните последици.

Тази отрицателна взаимозависимост е потвърдена с изследване. То открива, че децата, които се занимават прекалено с електронни просветителни занимания, имат по-нисък коефициент на просветеност . Това се дължи точно на отрицателното въздействие върху когнитивните функционалности на детето и усложненията му с това да схване, планува или извърши дадена задача.

Образователният развой в детска възраст е двупосочен развой и триумфът му може да се подсигурява единствено при поддържане на тази двупосочност. Стандартният вид на електронно образование не може да подсигурява такава връзка и по тази причина резултатът може да бъде напълно противопоставен на упования.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР