Днес Врачанският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане

...
Днес Врачанският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане
Коментари Харесай

Справедливост! Хлапакът, пребил и обрал възрастна жена във Враца, остава зад решетките

Днес Врачанският областен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на 14-годишния юноша, нападнал и обрал стара жена.
Той е упрекнат в това, че на 5 април към 21.30 часа във Враца, е направил обир в дома на П. К., като предизвикал на старата жена междинна телесна щета.
“Отчитайки началния стадий на следствието /само 4 дни след деянието/, съдът намира, че са налице задоволително, както директни, по този начин и косвени доказателства, които водят на единствения извод в поддръжка на съпричастността на обвинения към действието. Налице е и другата кумулативна причина по чл.63 ал.1 Наказателно-процесуален кодекс за взимане на най-тежката ограничаваща мярка - действителната заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение. В поддръжка на този извод е преди всичко високата социална заплаха на осъщественото от него действие, личността на потърпевшата – стара жена, която не е в положение да се отбрани, метода на осъществяване на закононарушението – с взломяване на входната врата и след авансово обсъждане и приготовление на същото”, се споделя в претекстовете на съда.
Наистина тази най-строга мярка за задържане се взема при малолетни единствено в изключителни случаи, само че съдът намира, че този случай е точно подобен.
“Съдът намира, че този случай е точно подобен, както с оглед изключителната грубост на обвинения при осъществяване на закононарушението, безпомощността на старата жена да се отбрани, зачестилите сходни нападения от малолетни лица, имащи възприятието за безнаказаност и страхът на възрастните хора, които живеят сами, от сходни нападения, по този начин и с оглед заплахата от укриване или манипулиране на доказателства”, показва в претекстовете си съдът.
Пред проверяващите органи обвиненият е направил признания.
Обвиняемият ще бъде настанен в уместно помещение, настрана от пълнолетните арестувани. За задържането му е известена майка му.
Настоящето определение на Врачанския областен съд предстои на обжалване или протестиране в тридневен период от през днешния ден пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР