Днес ви представяме една гласовита лейди, за която тепърва ще

...
Днес ви представяме една гласовита лейди, за която тепърва ще
Коментари Харесай

Мирейн от „Гласът на България” пред Novinite.bg: Музиката е моята мисия!

Днес ви представяме една гласовита лейди, за която занапред ще се приказва доста – Мирейн. Тя е чудовищно надарена и това стана ясно още от първата й поява в “Гласът на България ”. В паметното шоу тя стигна по-напред от други и то в тима на Мария Илиева. Сега Мирейн потегля по своя креативен път след предаването – без да е под крилото на който и да е. Сама написа музиката и текстовете на песните си, показва своя дебютен албум на известна столична сцена на 31 май, а организацията подсказва единствено едно – огромен капацитет за триумф!

Снимка: Десислава Хаджийска

- Мирейн, на 31 май от 20:00 следва да представиш твоя дебютен албум пред необятната публика под формата на концерт. Имаш ли някакви терзания, вълнуваш ли се?

- Вълнувам се. Нямам самообладание да изляза на сцената дружно с тези прелестни музиканти. Никога не съм правила нещо сходно. Издаването на албум и то дебютен, е извънредно значим и разтърсващ миг за всеки изгряващ актьор. Не се тормозя, тъй като съм уверена в себе си и желая повече хора да ме видят в тази светлина. От доста време работя по този план и считам, че в този момент това ще блесне.
Снимка: Личен списък
- Очаква се шоуто да бъде впечатляващо – с теб на сцената ще са и някои много сполучливи актьори – Иван Шопов, Илин Папазян и FreakCello, квалифицирано е и особено образно шоу от Te27formers. Кой провежда всичко това, ти ли си моторът на организацията?
Мирейн и Иван Шопов. Снимка: Златина Точкова
- Аз се занимавам с всичко към събитието и албума, само че Иван и родителите ми са най-голямата ми поддръжка. Иван провежда много от нещата. Той има доста контакти, които аз нямаше да осъществя без негова помощ. От организационна и креативна позиция, дръзвам да кажа, че с него сме страховит екип и аз ежедневно се изучавам от него. А Гери Дончева Янков е индивидът, който ме изуми със своята отдаденост към реализирането на огромното медийно разпространяване на плана. Тя се трансформира в неизменима част от екипа ми, за което съм й безпределно признателна.

- До каква степен родителите ти те поддържат – както прочувствено, по този начин и материално?

- Родителите ми са невероятни ХОРА и съм късметлийка, че ги имам в живота си. Подкрепят ме постоянно, без значение от това какви решения взимам. Имат ми доверие и ме одобряват като еднакъв на тях човек. Това обаче, в никакъв случай не се е отразявало отрицателно на уважението, което имам към тях. Те са и постоянно ще бъдат моя опора и ентусиазъм. Подкрепят ме прочувствено и материално с каквото могат. Родителите ми и Иван, също по този начин са копродуценти на албума ми “Clear ”.
Мейкинг към видеото на песента „ Lost “от албума „ Clear “. Снимка: Найден Индрелийски
- Ти си единствено на 17 години, а си толкоз целеустремена, знаеща, че музиката е твоят път. Кога разбра, че с музиката си принадлежите?

- В момента, в който разбрах, че това е нещото, с което желая да се занимавам за напред, беше откакто написах първата ми авторска ария. Може би, тъй като преди този момент не бях опитвала и от този момент виждам на музиката по друг метод. Станах още по-сигурна в това, откакто видях какъв брой добре реагират хората на музиката ми. Това е моето предопределение и аз имам задача. Всеки гений се дава с причина на определни хора, по тази причина ще употребявам моя в цялостния му потенциал, като давам обещание да го върша рационално.
Снимка: Личен списък
- Какво считат твоите съучениците за известността ти и за присъединяване в “Гласът на България ”? Гледат ли с други очи на теб към този момент?

- Не мога да кажа, че имаше някаква особена реакция. Със сигурност не съм в подобаващата за мен среда, само че се пробвам да извлека опит и от това. На моята възраст страстите са много смесени, а и при мен нещата се развиват ужасно бързо, аз самата не мога да осъзная някои от нещата, които ми се случват. Използвам времето ми в учебно заведение пълноценно и съм съсредоточена върху ученето.

- Ти си ученичка в Троян. Там има занаятчийски учебни заведения, ти в какво учебно заведение си, има ли съответен профил?

- Уча в СУ “Васил Левски ” и съм в езикова паралелка с профили британски и испански. Отделно отивам на уроци по италиански. Харесва ми да изучавам езици и ми се отдава.
Снимка: Личен списък
- След учебно заведение мислила ли дали ще продължиш да вземем за пример в Музикалната Академия или различен университет?

- Мислила съм. Най-вероятно няма да изучавам музика, откакто завърша. Ще продължа висшето ми обучение в друга посока, тъй като желая да се развъртвам в разнообразни сфери. Музиката е нещо, което нося в себе си и желая да запазя това достоверно. Имам задоволително години подготовка зад тила си и музикалното ми развиване няма да бъде сведено и лимитирано до това да съм в профилиран унивеситет. В днешно време най-важното е музиката, която се предлага да бъде същинска и нова. Мисля, че да си изобретателен, друг и продуктът ти да има лична еднаквост е нещо, което не се учи в унивеситет или образователно заведение.

- За какво мечтаеш?

- Мечтая за това да съм добър човек и да запазя невинността си и през годините, които предстоят. Всичко, което вършим губи смисъл, в случай че не е плод на откровеност и дълбока емоционалност. Мечтая да предавам тези послания посредством музиката си и повече хора да откриват себе си в нея.

Коя е Мирейн:
Снимка: Златина Точкова
Изпълнителката е родена в София, реалокира се да живее в Троян, стартира да пее на 4-годишна възраст.Записва се на вокален възпитател в града и оттогава се занимава професионално с музика. Въпреки, че тогава не знае по какъв начин се свири на пиано, нито по какъв начин се основава ария, на 14 години написва първата си авторска такава – във вечерта, в която получава от родителите си подарък първото пиано. Днес същата тази ария е част от албума „ Clear “. Започва да пътува сама до Милано, където се среща с разнообразни музиканти и продуценти. Придобива огромен опит и макар компликациите и отговорностите на възрастен човек надарената вокалистка съумява да съчетава света на музиката с ходенето на учебно заведение.

Спира да пътува през 2023 година и се записва за кастинг в „ Гласът на България “. Въпреки, че решението й да взе участие е непринудено, Мирейн се усеща уверена и подготвена за това предизвикателство. Нейната цел е една единствена – да пее за хората!

По време на креативния й път има значително трудности, а албумът “Clear ” е като ручейче бистра вода за Мирейн – той е филтриране и отмиване на отрицателните моменти. С „ Clear “ изпълнителката се опълчва на всичко, което е имало за цел да я накара да се откаже от фантазиите си; опълчване на всяко едно претърпяно отчаяние. Нещо доста повече: “Clear ” е светлина!

Интервю на Ани Романова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР