Днес, в свищовското село Царевец предстои откриването на Десетото юбилейно

...
Днес, в свищовското село Царевец предстои откриването на Десетото юбилейно
Коментари Харесай

Предстои официалното откриване на Десетото издание на МФФ “Фолклорен извор“

Днес, в свищовското село Царевец следва откриването на Десетото юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал „ Фолклорен извор “.

В 19.00 часа на обновената сцена на летния спектакъл ще бъде даден старт на едно от най-големите събития в община Свищов, което събира всяка година хиляди фенове на българския фолклор от близо и надалеч.

По време на церемонията по разкриване на фестивала ще бъдат връчени специфични статуетки на хора и институции, които през целия десетгодишен интервал от основаването на фестивала, са оказали своя принос в неговото одобряване и развиване. Юбилейни статуетки ще бъдат присъдени за принос в запазване и разпространение на нематериалното културно завещание и на групи, ансамбли, и читалища, които през годините са били непрекъснати участници във „ Фолклорен извор “ и посредством своята креативна активност съхраняват, и предават традициите в българския фолклор.

Както всяка година, уредниците са подготвили вълнуващи концертни вечери, които ще бъдат превъзходен свършек на всеки един от фестивалните дни, и са самобитен подарък към участниците и гостите на фолклорното събитие.

На 3 август, МФФ „ Фолклорен извор “ ще бъде открит с концерт на българския отбор „ Гласове на традицията “, които са едни от най-извисените гласове в българския фолклор. Публиката ще има опция да се наслаждения и на концертно осъществяване на фолклорен отбор „ Цветята на Телеорман “ от Република Румъния, чието присъединяване е по план „ Традиция и танци – мост над река Дунав “, осъществен по стратегия „ INTERREG V-A ROMANIA-BULGARIA ” 2014-2020 “.

Очакваме Ви!

В Царевец добре пристигнал е всеки!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР