Днес в столичната галерия Академия ще бъде открита изложбата Илия

...
Днес в столичната галерия Академия ще бъде открита изложбата Илия
Коментари Харесай

Изложба Илия Петров – 70+1 непознати рисунки“

Днес в столичната изложба „ Академия ” ще бъде открита изложбата „ Илия Петров – 70+1 непознати рисунки “. Тя е предоставена от Националния книжовен музей и се провежда взаимно с Националната художествена академия, оповестява БГНЕС.

Експозицията включва 70 рисунки и скици и един изящен автопортрет, които се съхраняват в къща музей „ Емилиян Станев “ във Велико Търново, част от структурата на Националния книжовен музей. Рисунките са дарени на музея през 1994 година от брачната половинка на писателя Надежда Станева. Рисувани са през 40-те години на ХХ век най-вече с туш и перо върху дребни листове от скицник. По това време дарителката е брачна половинка на художника. По-късно Надежда Станева се разделя с Илия Петров и през 1949 година се омъжва за писателя Емилиян Станев.
Изложбата е част от културната стратегия на Националния книжовен музей в границите на Европейски дни на наследството – 2017 година, и е едно от събитията, съпътстващи формалното разкриване на образователната година на Националната художествена академия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР