Днес в Северна Ирландия се провеждат интригуващи парламентарни избори. Политическите

...
Днес в Северна Ирландия се провеждат интригуващи парламентарни избори. Политическите
Коментари Харесай

Защо резултатът от изборите в Северна Ирландия може да създаде проблеми за Борис Джонсън

Днес в Северна Ирландия се организират завладяващи парламентарни избори. Политическите специалисти плануват сеизмичен резултат, т.е. земетресения и разтърсвания, съобщи от Лондон кореспондентът на БНР Веселин Паунов.

За първи път републиканската партия " Шин Фейн ", най-голямата в Северна Ирландия, има късмет да завоюва най-вече гласове в Стормонт. Това не е чак толкоз изненадващо, тъй като и на предходните избори през 2017 година тя завоюва 27 гласа, с един по-малко от Демократичната юнионистка партия, добави той.

Това значи, че в случай че " Шин Фейн " завоюва изборите, Борис Джонсън си основава проблем, тъй като доста мъчно ще може да предоговори протокола за Северна Ирландия, против който ритат юнионистите, тъй като споделят, че той откъсва страната от останалата част на Обединеното кралство.

Една от главните цели на " Шин Фейн " е обединяване на Ирландия.

Изборите в Англия, Уелс и Шотландия се явяват тест за това какво хората мислят. Изборите ще решат какво самият Борис Джонсън счита да прави отсега нататък, тъй като при по-негативни развития за него, нищо чудно да се опита да свика преждевременни избори през 2023 година и да се опита да ги завоюва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР