Днес в Районен Съд-Пловдив стартира делото срещу 60-годишния Димитър Чолов,

...
Днес в Районен Съд-Пловдив стартира делото срещу 60-годишния Димитър Чолов,
Коментари Харесай

Педофил, подвизавал се в Пловдив и споделял хиляди порно клипове с деца, отговаря пред Темида

Днес в Районен Съд-Пловдив започва делото против 60-годишния Димитър Чолов, упрекнат в това, че е държал и разпространявал нецензурен материали с деца на възраст под 18 години и лица, изглеждащи като такива.

Срещу него са повдигнати две обвинявания – за предпазване на файловете и за разпространяването им.

С оглед неясноти в обвинителния акт по второто обвиняване, отбраната на мъжа, в лицето на юрист Вълчев изиска връщане на делото на прокуратурата, за доизясняване на събитията към разпространяването на порнографските материали. Според него, в обвинителния акт не са посочени тъкмо избрани файлове и материали, които са били публикувани и не се споделя, какъв брой тъкмо са те. Предвид това, той и Чолов няма по какъв начин да изготвят съответно отбраната си.

Съдът от своя страна счете, че ще почете настояванията на обвинявания и ще върна делото на прокуратурата, с цел да бъдат изяснени и отстранени пропуските и неяснотите в обвинителния акт.

Според описаното в него, Димитър Чолов е упрекнат за това, че на 19 януари тази година в Пловдив е държал в компютър 3104 броя нецензурен материали с деца под 18 години и лица, които наподобяват като такива. Освен това, той разпространявал порнографските материали в интернет. В тях са употребявани деца, ненавършили 18-годишна възраст и лица, които наподобяват като такива.

Мъжът живеел в Пловдив. Ползвал портативен компютър в дома си, обвързван с интернет. Проявявал е интерес към порнография с присъединяване на деца, като свалял от мрежата и съхранявал фотоси и къси филми с такова наличие.

На 18 септември 2020 година, посредством профилирана система за разпространяване е било засечено, че мъжът е споделил файлове с други консуматори по целия свят, разпознати като детска полова употреба. По-късно е било осъществено претършуване и изземване в дома му.

На 19 януари 2021 година, от жилището е бил конфискуван портативният компютър, на който той държал 3104 файла с нецензурен материали с деца.

До насрочването на идващото съвещания, 60-годишният мъж остава с мярка „ парична гаранция”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР