Днес в Италия е официален празник. Отбелязват се 76 години

...
Днес в Италия е официален празник. Отбелязват се 76 години
Коментари Харесай

Италия чества 76 години от освобождението от фашизма и нацизма

Днес в Италия е формален празник. Отбелязват се 76 години от освобождението на страната от фашисткия режим и нацистката окупация. 
Всяка година този ден се празнува тържествено из цялата страна. Различни начинания и всички медии напомнят по какъв начин на 25 април 1945 година Комитетът за национално избавление със седалище в Милано приканва партизаните да засилят своите дейности против фашистките сили и нацистките окупатори. В съпротивителното придвижване вземат участие и хиляди други жители, като то сплотява всички политически сили за освобождението от фашизма и нацизма. Чрез спомените на към момента живите партизани и на други участници, на техни родственици и другари се акцентират стойностите на този исторически миг. 
Чрез посланието си до Асоциациите на ветераните президентът на Италия Серджо Матарела прикани за възобновяване на полезности като единение и единодушие, помогнали на Италия да се възвърне след Втората международна война, които са нужни и през днешния ден за превъзмогване на рецесията поради пандемията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР