Днес в Художествената галерия в Русе започна националният кръг на

...
Днес в Художествената галерия в Русе започна националният кръг на
Коментари Харесай

В Русе започна националното състезание Най-добър млад керамик

Днес в Художествената изложба в Русе стартира националният кръг на надпреварата „ Най-добър млад керамик “.

То се провежда от Министерството на образованието и науката, а негов хазаин за пети следващ път е ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ - Русе.

В конкуренцията се включиха 17 възпитаници от 8 до 12 клас от 6 български града – Русе, Нови пазар, Шумен, Елин Пелин, Силистра и Ямбол. За няколко часа те би трябвало да работят по авансово заложената тематика „ Форми, въодушевени от природата “ и да основат керамични произведения по подготвени идейни планове.

„ За Русе е чест да бъде хазаин на сходно съревнование, в което толкоз надарени младежи демонстрират креативния си капацитет “, сподели заместител – кметът Енчо Енчев.

Той пожела триумф на младите създатели и ги увери, че сложната специалност, която са избрали, в никакъв случай няма да ги остави без прехранване.

Професионално жури в състав гл. ас. доктор Kрасен Троански, катедра „ Порцелан и стъкло “ на Националната художествена академия - София, ас.д-р Елизар Милев, катедра „ Дизайн на порцелан и стъкло “, лекар по изкуствознание и изобразителни изкуства, и Даниел Иванов – ваятел, създател на паметника на Васил Левски в Русе, ще оцени глинените пластики. Награждаването на най-хубавите керамици ще бъде по-късно през днешния ден, а оценките са обезпечени от МОН.

„ Най-добър млад керамик “ е част от националните надпревари по специалности в календара на Министерството на образованието и науката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР