Днес трябва да започнат преговорите за съставяне на правителство с

...
Днес трябва да започнат преговорите за съставяне на правителство с
Коментари Харесай

БСП не се отказва от преговорите за правителство


Днес би трябвало да стартират договарянията за сформиране на държавно управление с третия мандат на Българска социалистическа партия. От левицата изпратиха предложения за диалози към ИБГНИ, Демократична България и Има Такъв Народ. За през днешния ден в 14.00 часа е планувана срещата с „ Изправи сеБГ. Ние идваме! “. От групировката оповестиха в началото, че ще създадат всички допустимо да има постоянен кабинет. Вчера обаче, след изявлението на Слави Трифонов пред Българска национална телевизия, от ИБГНИ разясниха, че всичко демонстрира, че се върви към нови избори. Все още обаче не са отказали поканата за диалози. А от левицата оповестиха през днешния ден, че поканите и към трите обединения на митинга още са годни.

Преди срещата с ИБГНИ, от 13.00 часа през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще направи изказване.

Българска социалистическа партия имат по Конституция седем дни, с цел да посочат претендент за министър-председател. След това няма краен период, с цел да се излъчи състав на държавно управление.

В изявление за Българска национална телевизия в петък вечер водачът на най-голямата партия в Народното събрание – „ ИТН “, Слави Трифонов разгласи, че няма да поддържат кабинета на Българска социалистическа партия.

Без поддръжката на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да бъдат събрани нужните 120 плюс 1 гласа.

От „ Демократична България “ не са взели решение ще вземат участие ли в договарянията. Предстои съвещание на груповите органи на обединението, които ще решат дефинитивно дали Демократична България ще се включи в опита за постоянен кабинет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР