Днес Столичният общински съвет ще заседава извънредно по искането на

...
Днес Столичният общински съвет ще заседава извънредно по искането на
Коментари Харесай

Георгиев: Терзиев и екипът му искат да провалят кандидатстването на хиляди домакинства за саниране

Днес Столичният общински съвет ще заседава изключително по настояването на ГЕРБ-СДС, подкрепено с подписите на 33 съветници от всички групи без ПП-ДБ-СС, с цел да гласоподават отчета за санирането на жилищни здания.

Това се постанова, тъй като кметът и екипът му желаеха да вземем незаконосъобразно решение предходната седмица - без да са се произнесли комисиите към съвета. Това щеше да докара до анулация на решението ни в съда и да провали кандидатстването на хиляди семейства по програмата. Ето образец за какво е значимо зам.-кметът по правни въпроси да е квалифициран правист ", написа на страницата си във Facebook общинският консултант Георги Георгиев.

Вижте какво още разяснява някогашният ръководител на СОС:

И тъй като на Терзиев му " било тъжно " за какво запитвам за заместника му по правни въпроси, който НЕ е дееспособен правист. Да уточним - във връзка изявленията на Терзиев през вчерашния ден пред Българска национална телевизия:

Не е правилно, че Лютов е приключил един от топ университетите в Съединени американски щати, кмете. Лъжете. Според уеб страницата на Chicago Kent College of Law (което НЕ е влиятелния Chicago University, а нещо напълно различно), та той е на... 99-о място (деветдесет и девето) в класирането от топ 100 правни факултети... Толкова за дипломата на зам.-кмета от топ университет в Щатите.

Проблемът не е в лъжите на кмета по тематиката, нито в това 99-о място, въпреки че не е по никакъв начин влиятелно. Така и не разбрахте за 100 дни, господин Терзиев, че заместникът Ви по правни въпроси просто НЕ Е УЧИЛ:

- Конституцията на Република България;

- Закона за локалното самоуправление и локалната администрация;

- Закона за общинската собственост;

- Закона за публичните поръчки.

А от него се чака да брани правата на общината и жителите, които не познава от конституцията ни. Да пази от нападения на тарикати общинската благосъстоятелност, без да е учил по какъв начин. Да подсигурява закоността на локалното самоуправление по закон, който не му е преподаван. Толкова за фрагментите на Терзиев.

На репликата на кмета, че съм имал " афинитет към отличниците, тъй като съм учител ", давам отговор по този начин: Не, няма афинитет към отличниците, само че не претърпявам връзкарите, които си пробиват път с лакти. И въпросът със санирането на жилищни здания потвърди по какъв начин отличниците икономисаха на хиляди софиянци неудобството да аплайват два пъти по програмата поради пропуски на градската администрация, непознаваща разпоредбите, които би трябвало да ползва.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР