Днес стартира 14-тото издание на традиционния детски футболен турнир за

...
Днес стартира 14-тото издание на традиционния детски футболен турнир за
Коментари Харесай

Стартира 14-тото издание на Купа „София“ под егидата на БФС

Днес започва 14-тото издание на обичайния детски футболен шампионат за Купа „ София “.

В него присъединяване ще вземат 78 тима от 6    възрастови групи от деца, родени през 2010 година, до деца, родени през 2015 година. За следващ път Битката за София се организира под егидата и невижданата поддръжка на Български футболен съюз и персонално на президента Борислав Михайлов. Футболната централа обезпечава съдии, делегати и награден фонд за шампионата, както и дава терените на Национална футболна база „ Бояна “ за осъществяване на мачове от конкуренцията.

Със съдействието и поддръжката на министъра на младежта и спорта – госпожа Весела Лечева, дребните футболни очаквания на България ще стъпят и на националния стадион „ Васил Левски “, където ще се изиграят 38 мача от възрастовите категории 2012 и 2014 година. 

НФБ „ Бояна “ пък ще е хазаин на дуелите от двата потока при най-големите (набор 2010 г.) и най-малките (набор 2015 г.).

За второ следващо издание сътрудник на конкуренцията е и испанската La Liga, чието доверие потвърджава отличното равнище на организация и конкурентност на Купа „ София “, построено през годините в партньорство с БФС, ММС и Столична Община. 

От през днешния ден до неделя (25-28 август) дуелите ще се играят на 6 футболни бази – Национална футболна база „ Бояна “, Национален стадион „ Васил Левски “, комплекс „ ДИТ “, комплекс Winbet Арена (Суходол), Winbet Sports and Еvent Center (Военна академия) и комплекс „ Витоша 13 “ – Слатина.

 Турнирът е едно от най-вълнуващите събития в календара на детско-юношеския ни футбол и по още аргументи – съчетава четири разнообразни формата на футболната игра при подрастващите – Футбол 11, Футбол 9, Футбол 7 и Футбол 5. Тази година уредниците поканиха за присъединяване и тима на ФК Танг Ра, основан преди 9 години с благородната цел да подкрепи обществено младежи от институции, ромски махали, бежански лагери и такива в неравностойно състояние. Отборът е формиран единствено от малчугани от столичния квартал „ Факултета “, родени през 2015 и 2016 година, които ще създадат своя дебют на футболната сцена на Купа „ София “. 

Турнирът ще премине под мотото „ Футболът е за всички “, а взаимната задача на уредниците и БФС е обичаната игра да стане още по-достъпна за всички!

Пълната стратегия и резултатите от всеки ден от конкуренцията можете да следите .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР