Днес Стара Загора беше домакин на международен бизнес форум с

...
Днес Стара Загора беше домакин на международен бизнес форум с
Коментари Харесай

Стара Загора беше домакин на международен бизнес форум с участието на корейски компании

Днес Стара Загора беше хазаин на интернационален бизнес конгрес с присъединяване на Корейската организация за поощряване на търговията и вложенията (KOTRA), корейски компании и представители на локалния бизнес.

По време на него беше показан опита на корейските компании в дигитализирането на селското стопанство и неговото съвременно ръководство.

„ Събитието е доста знаково за Стара Загора и нейното бъдеще. Този обещаващ и забавен конгрес предопределя построяването на трайно съдействие сред Стара Загора и Корея “, приветства присъстващите зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя акцентира, че Тракийски университет има обичаи в региона аграрните технологии и нововъведенията, което може да докара до партньорство сред висшето образователно заведение и сходни университети в Корея. Сотирова акцентира, че на посещаване в града са били няколко корейки посланици.

Изпълнителният шеф на Корейската организация за поощряване на търговията и вложенията госпожа Хуанг Юсун изрази своето удовлетворение, че община Стара Загора е откликнала за провеждането на огромния конгрес и съобщи подготвеност за подкрепяне за създаване на търговски връзки сред старозагорския бизнес и Корея.

По време на конференцията стана ясно, че е регистриран троен растеж на комерсиалните връзки сред България и Корея през последните пет години. „ Износът на България към Корея е повече в сравнение с вносът от Корея към България “, показа в своята презентация Георги Илиев – мениджър-проучвания в КОТРА. Той заключи, че нашата страна изнася най-вече царевица и пшеница, а внася първични материали за направа на пластмасови произведения.

От своя страна община Стара Загора посочи преимуществата на района за развиването на бранш земеделие. Експертът от отдел „ Инвестиции “ към локалната администрация Мариана Перчемлиева показа удобните климатични условия в региона, които спомагат за производството на зеленчуци, зърнено-житни и етерично-маслени култури. Тя добави, че в Стара Загора се организира най-голямото в България ревю за земеделска техника БАТА АГРО и показа стопански данни и трендове за развиване на аграрния бранш в района.

Конференцията даде опция за реализиране на търговски продан и основаване на бизнес партньорства сред представители на локалния бизнес и корейски компании.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР