Днес специализираният съд ще гледа делото срещу Николай Малинов за

...
Днес специализираният съд ще гледа делото срещу Николай Малинов за
Коментари Харесай

Спецсъдът ще гледа делото срещу Николай Малинов за шпионаж

Днес профилираният съд ще гледа делото против Николай Малинов за шпионаж, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Обвинителният акт против Н. М. бе импортиран в Специализирания углавен съд на 23.06.2021 година Той е предаден на съд за осъществено от него закононарушение срещу Републиката (престъпление по член 105, ал1, прочие 2 от НК).

В хода на досъдебното произвеждане бяха извършени голям брой процесуално-следствени дейности - разпити на очевидци, претърсвания и изземвания, както и персонален обиск на обвинения. Изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните материални доказателства, изработен бе разбор на събраните информации и документи, относими към предмета на доказване. В рамките на правосъдното разследване предстоят разпити на близо 40 очевидци.

БГНЕС напомня, че на 23 юни 2021 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против ръководителя на Националното придвижване " Русофили " Николай Малинов, който е и водач на партията " Възраждане на отечеството ", която сътвори през 2020 година, за това, че се е сложил в услуга на непозната организация, с цел да ѝ служи като разузнавач за да издаде информация, представляваща държавна загадка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР