Днес сме на път да забравим всякакви портативни носители, защото

...
Днес сме на път да забравим всякакви портативни носители, защото
Коментари Харесай

Уроци по история: Този 20MB преносим диск от 1985-а е струвал 1000 долара



Днес сме на път да забравим всевъзможни портативни носители, тъй като към този момент си имаме облачни услуги като Dropbox и Гугъл Drive, само че през 1985-а година нещата са били по-различни. Преди 30 години единственият метод да си вземете работа за у дома - под формата на файлове - е бил ето този " портативен " диск на Maynard.

" Оставете компютъра, само че вземете диска ", гордо и смело гласи рекламният текст от юлското издание на Byte от 1985-а. Само погледнете какъв брой портативен е този диск - за него е нужна цяла раница. В нея преди повече от 30 години работохолиците са могли да съберат 20MB. Цената на сходен разкош е била над 1000 $.

Всичко това е още един образец за това какъв брой бързо се развиват технологиите и какъв брой сме облагодетелствани от тях. Наличието на топла вода и електричество във всеки дом е лишило на хората хилядолетия, само че прекосяването от 20MB към 2 000 000 000MB (2TB) - единствено 30 години. Разбира се, идните генерации най-вероятно ще се смеят на сходни архаични размери. " Нямате ретинов репликатор, който да трансферира най-малко по 100 хексабайта непосредствено в мозъка ви? ", ще попитат ехидно след 100 години.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР