Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството

...
Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството
Коментари Харесай

Бивш енергиен министър и русофили попаднаха в списъка Магнитски

Днес Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България – Румен Овчаров (Овчаров), Александър Христов Николов (Николов), Иван Генов (Генов), Николай Малинов (Малинов) и Владислав Горанов (Горанов) – за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България. 

Санкциите против четирима от глобените са свързани с така наречен " зловредно съветско въздействие “ у нас.Тази тематика беше една от главните тематики, които основният прокурор Иван Гешев разиска при визитата си във Вашингтон. 

Министерството на финансите предприе през днешния ден няколко ограничения по Указ 13818, който е публикуван въз основа и за използване на Глобалния закон " Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида и е ориентиран против причинителите на тежки нарушавания на правата на индивида и корупция по целия свят. Днес Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България – Румен Овчаров (Овчаров), Александър Христов Николов (Николов), Иван Генов (Генов), Николай Малинов (Малинов) и Владислав Горанов (Горанов) – за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България. 

Александър Николов е някогашен основен изпълнителен шеф и заместник-директор на АЕЦ " Козлодуй " – единствената атомна електроцентрала в България, благосъстоятелност на страната посредством Българския енергиен холдинг, където той е работил на разнообразни длъжности в продължение на 30 години.

Николай Малинов, някогашен депутат и началник на Национално придвижване " Русофили “, и ръководител на политическа партия " Русофили за възобновление на Отечеството “, е глобен за подкупване на арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, макар че против него е имало обвинителен акт за шпионаж в интерес на съветски ползи и е бил подложен под възбрана за овакантяване на страната.

Александър Николов и Генов са приели пет милиона лв. в подкупи от задгранични лица на управителни длъжности в нуклеарната енергетика против гаранции по договорите на АЕЦ " Козлодуй “. Дори след напускането на поста изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлодуй “, Генов е изискал три милиона български лв. подкупи от български предприемачи, с цел да улесни преразглеждането на договорите за АЕЦ " Козлодуй “ в интерес на техните компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР