Днес ще се проведе първото класиране за прием в детските

...
Днес ще се проведе първото класиране за прием в детските
Коментари Харесай

Първо класиране за прием в столичните ясли и детски градини

Днес ще се организира първото класиране за банкет в детските ясли и градини в София. За първо място ще аплайват близо 19 000 деца. Недостиг има единствено в яслените групи. Местата са обезпечени за 5 и 6 годишните, за които детската градина е наложителна.

За класирането са оповестени 12 156 места, като от тях 970 са за тези с хронични болести, а 870 са за деца със специфични просветителни потребности (СОП). Общата численост за банкет е с над 1700 места по-малко съпоставяне с образователната 2019-2020 година Тогава свободните места са били 13 948.

За набор 2018 да вземем за пример тази година има 3018 свободни места, 441 за деца с хронични болести и 9 за деца със специфични потребности. За набор 2019 те са надлежно 1594, 221 и 6.

Междувременно през вчерашния ден стана ясно, че детските градини ще останат затворени най-малко още 2 седмици. Това разгласи началникът на Националния действен щаб военачалник Венцислав Мутафчийски.

От просветителното министерство пък пуснаха анкета измежду родителите, с цел да проучат настройките им да бъдат ли отворени детските градини у нас. Тя ще бъде дейна до 18-ти май. От министерството изследват и дали от фамилията има работещ на първа линия. Според просветният министър Красимир Вълчев отварянето на детските градини крие опасности предвид на ежедневното взаимоотношение на децата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР