Днес ще бъде съществено по-топло с максимални температури между 15°

...
Днес ще бъде съществено по-топло с максимални температури между 15°
Коментари Харесай

Слънчево време днес, следобед на отделни места може да превали

Днес ще бъде значително по-топло с оптимални температури сред 15° и 20°. В следобедните часове ще има променлива облачност, само че единствено на обособени места е допустимо да превали и прегърми, с по-голяма възможност в планинските региони. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър.

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред 3° и 8°, в София 4°-5°.

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг - сред 13° и 18°. След обяд облачността ще стартира да се усилва, първо над югозападните региони.

В планините през по-голямата част от деня ще доминира слънчево време. Ще духа слаб, по най-високите върхове сдържан югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще останат без основна смяна: от 3° на Алеко до 7-8° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

Не единствено у нас, а и в по-голямата част от Балканите на следващия ден ще бъде слънчево и по-топло, спрямо през днешния ден. От северозапад облачността ще се усилва, ще стартират превалявания от дъжд.

И в по-голямата част от Европа на следващия ден ще има превалявания, в доста региони обилни и съпроводени и от гръмотевици. Слънчево ще бъде във Франция и на Британските острови, които са под въздействие на област от високо атмосферно налягане.

У нас, в петък оптималните температури ще се намалят. Ще доминира облачно време с валежи основно в западните региони от страната. В събота захлаждането ще продължи, а превалявания ще има на повече места, основно в Южна България. В неделя преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще намалее, а температурите още веднъж ще тръгнат нагоре. В понеделник ще бъде слънчево, покачването на температурите ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР