Днес се потвърди седмият случай за заразен с коронавирус. Това

...
Днес се потвърди седмият случай за заразен с коронавирус. Това
Коментари Харесай

Седми заразен у нас! Шефът на ВМА съобщи коя болната с коронавирус

Днес се удостовери седмият случай за инфектиран с ковид. Това е 62-годишна жена, наша колежка, която не е контактувала в България с никой пациент, заяви ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА на ексклузивен брифинг.
"Последното й посещаване на работното място е на 22 февруари. Посетила е два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е преди няколко дни в България с грипоподобна симптоматика, само че изобщо не е в тежко положение ", добави той.
"Постъпила е в инфекциозната клиника на ВМА. Доказана е и в двете лаборатории като позитивна ", посочи шефът на ВМА.
Припомняме, че преди минути стана ясно, че коронавирусът е взел първата си жертва в България. Това е 66-годишна жена, която е имала хронични сърдечни проблеми и предишна сърдечна интервенция. Тя е издъхнала в столичната болница "Пирогов ".
"Искрени съболезнованията към околните и родственици на умрялата 66-годишна жена, която бе призната в Пирогов в извънредно тежко положение. Още в първите минути е интубирана и сложена под командно дишане заради извънредно тежкото й положение ", съобщи Мутафчийски.
"Тя е с хронични болести и предишна интервенция, които, дружно с възрастта, са попречили напъните на сътрудниците в Пирогов да се увенчаят с триумф. В 15.40 е умряла макар положените старания ", добави той.
Шефът на ВМА съобщи, че положението на брачна половинка й е също влошаващо се. Той към момента не е интубиран, а е на масково подаване на О2.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР