Днес се подписа споразумение за увеличение на заплатите на работещите

...
Днес се подписа споразумение за увеличение на заплатите на работещите
Коментари Харесай

Пощенските служители ще получат 19% увеличение на заплатите

Днес се подписа съглашение за нарастване на заплатите на работещите в " Български пощи ", оповестиха от Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “ на своята интернет страница. 

Споразумението е сред управлението на " Български пощи ", Федерация " Съобщения " към КТ " Подкрепа " и Синдикална федерация на известията към КНСБ. Документът е подписан в наличието на служебния вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев, президента на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и президента на КНСБ Пламен Димитров.

Споразумението планува 19% нарастване на работните заплати, като 11% от него влиза в действие от 1 януари 2023 година, а спомагателни 8% - от 1 юли тази година. В подписаното съглашение се планува и нарастване на сумите за ваучери за храна от 60 на 100 лева, показват от КТ " Подкрепа ". 

" Надявам се това да докара до усмиряване на общественото напрежение, както и до по-висока степен на мотивация на всички чиновници на " Българския пощи ". След сключване на това съглашение, и редом с това, ние започнахме и подготовката на съответен и явен проект за излекуване и промяна на " Български пощи " и за цифровизация на сдружението “, съобщи служебният вицепремиер Христо Алексиев.

" Радостен съм, че взехме решение този въпрос тук, а не на улицата. Много пъти съм казвал, че от една война никой не е спечелил и когато една война приключи, все едно кой се смята за победител, и двете страни, взели участие в тази война, са в доста по-лоши условия, в сравнение с са били, преди тя да стартира. Разбира се, проблемите в " Български пощи " са трупани с години. " Български пощи " не са какво да е дружество, тук би трябвало да се подчертава, че те извършват услуги от публичен интерес, които страната е задължена да даде на своите жители, а това е мъчно и скъпо. Искрено се надявам този спор, който се беше основал там, да даде мотив за редовно и всекидневно сканиране на проблемите и търсене на техните решения ", съобщи Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР