Днес се отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието срещу

...
Днес се отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието срещу
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден срещу насилието над жени

Днес се отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието против дами . По този мотив от Министерството на правораздаването /МП/ желаят да предизвикат хората да помислят и да приказват по какъв начин настойчиво и поредно всички дружно да създадем крачки за превъзмогване на това толкоз тежко посягане върху човешкото достолепие, здраве и живот.

От институцията показват, че макар напъните й през миналите няколко години за справяне с този мъчителен за обществото ни проблем – насилието не стопира . Националното бюро за правна помощ, посредством юристите в страната от началото на годината са съветвали 150 потърпевши , като огромна част от случаите, след единодушие на жертвите, са подадени в полицията и съда.

Над 80 експерти са осведомени за опциите на първичната правна помощ, в частност във връзка с домашно принуждение и принуждение по сексуален симптом.

От /МП/ работят по правене на координационен механизъм за помощ и поддръжка на потърпевши от домашно принуждение, за ефикасна отбрана.

Предстои скоро да бъде презентирано и ново мобилно приложение , посредством което елементарно и бързо ще могат да се открият контактите – телефони, имейл адреси на всички институции оказващи помощ и поддръжка на жертвите на домашна принуждение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР