Днес се очаква транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне

...
Днес се очаква транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне
Коментари Харесай

Транспортният министър започва чистка във въздухоплавателната администрация

Днес се чака транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне с управлението на дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ", по скандалния случай от събота сутринта, когато хеликоптер хвърча ниско над туристи на плажа на къмпинг " Градина ", оповестява Българска национална телевизия.

Първоначалната инспекция е посочила, че полетът е без позволение и е проведен във връзка рекламна акция. Възможно е водачът и авиационният оператор да останат без лиценз. Пред националната телевизия уредниците на полета обявиха, че са подхванали всички ограничения за сигурност.

На множеството фрагменти, публикувани в обществените мрежи, се вижда по какъв начин хеликоптерът е на много ниско разстояние от плажуващите, както и че хора от кабината на хеликоптера разпръскват предмети. Оказа се, че това са подправени 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков. Министърът на превоза дефинира случая като неприемлив. В позиция на министерството се споделя, че летателното средство не може да лети на по-малко от 300 метра над земята. Забранено е и изхвърлянето на предмети от борда.

Вчера в изявление с Мария Цънцарова в предаването „ Защо, господин министър “ Георги Гвоздейков сподели, че случаят с хеликоптера е съображение за освобождение на шефа на „ Въздухоплавателната администрация “. Той разгласи, че ще предприеме дейности поради заплахата на хората под летящото средство.

„ Става въпрос за нарушение на разпоредбите на сигурност. Дължат ми се много пояснения от ръководителя на способния орган и причинителя на полета. Цената може да е отстраняването на шефа и ще диря ограничения за предотвратяването на сходни случаи “, акцентира министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР