Днес се очаква транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне

...
Днес се очаква транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне
Коментари Харесай

След скандала с хеликоптер на плаж Градина: Транспортният министър се среща с ръководството на Гражданска въздухоплавателна администрация

Днес се чака транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне с управлението на дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ", по скандалния случай от събота сутринта, когато хеликоптер хвърча ниско над туристи на плажа на къмпинг " Градина ".

Първоначалната инспекция е посочила, че полетът е без позволение и е проведен във връзка рекламна акция. Възможно е водачът и авиационният оператор да останат без лиценз. Пред Българска национална телевизия уредниците на полета обявиха, че са подхванали всички ограничения за сигурност.

На множеството фрагменти, публикувани в обществените мрежи, се вижда по какъв начин хеликоптерът е на много ниско разстояние от плажуващите, както и че хора от кабината на хеликоптера разпръскват предмети. Оказа се, че това са подправени 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков. Министърът на превоза дефинира случая като неприемлив. В позиция на министерството се споделя, че летателното средство не може да лети на по-малко от 300 метра над земята. Забрането е и изхвърлянето на предмети от борда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР