Днес се очаква Европейската агенция по лекарствата да одобри втора

...
Днес се очаква Европейската агенция по лекарствата да одобри втора
Коментари Харесай

Очаква се Европейската агенция по лекарствата да одобри втора ваксина срещу COVID-19

Днес се чака Европейската организация по медикаментите да утвърди втора ваксина в Европейски Съюз против COVID-19 - на американската компания „ Модерна “ след тази на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ предишния месец.

В редица страни, където към този момент стартира имунизация на популацията против ковид, още веднъж стягат ограниченията за по-бързото прекъсване на разпространяването на болестта.

В Италия до 15 януари са удължава oбщонационалната карантина. Дотогава остава в действие и възбраната за напредване сред 20-те области, с изключение на по работа и здравословни или други неотложни аргументи. Началото на присъствените образователни занятия за огромните класове, които от октомври са на отдалечена форма на образование, се отсрочва от 7 за 11 януари. Магазини и заведения ще работят до 18 ч, вечерният час от 22 до 5 сутринта остава в действие.

Германия също удължи до 31 януари противоепидемичните ограничения, които ще бъдат и в допълнение затегнати. Ще се изискват два теста за влизащите от определяни като рискови страни - единият при самото идване, а вторият след 5 дни карантина. Ако и двата са негативни - карантината отпада.

Страната записва през днешния ден нови 21 237 случая на заразяване с ковид за едно денонощие. Общо те са над 1,8 млн.

Случаите на ковид в Съединени американски щати са към този момент над 21 000 000, демонстрират данните на университета „ Джонс Хопкинс “. Съединените щати са преди всичко по брой на инфектираните с ковид и по брой на смъртните случаи от ковид в света. Американските управляващи оповестиха, че на територията на три щата - Калифорния, Колорадо и Флорида, са регистрирани случаи на заразяване и с новия вариант, който се появи в началото във Англия.

Повече от 30 страни са почнали имунизирането против COVID-19 на най-рисковите групи от популацията, уточни генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

" Призовавам всички държавни управления да работят дружно и да съблюдават уговорките си за отмерено систематизиране (на ваксините) в международен мащаб, а всички фармацевтични компании да усилят предлагането допустимо най-бързо и да вземат участие пълноценно в механизма Ковакс за обективен достъп до ваксина против Covid-19 за страните с ниски и междинни приходи “, прикани генералният шеф на СЗО.

У нас за миналото денонощие против ковид са се ваксинирали 709 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР