Днес се очаква да започне инициираната от САЩ двудневна международна

...
Днес се очаква да започне инициираната от САЩ двудневна международна
Коментари Харесай

САЩ са домакин на международна климатична среща

Днес се чака да стартира инициираната от Съединени американски щати двудневна интернационална среща по проблемите на климата, на която са поканени 40 международни водачи. Разговорите ще бъдат отдадени на обединяването на напъните за редуциране на нездравословните излъчвания и ще се проведат виртуално.

Белият дом възнамерява да разгласи нов ангажимент за понижаване на парниковите газове в Съединени американски щати до 2030 година на половина по отношение на равнищата от 2005 година. Очаква се задачата на Вашингтон да бъде разисквана на срещата.

Сред тематиките ще бъде ролята на финансовите пазари и акомодацията към измененията, нововъведенията, чистата сила и новите промишлености.

Очакват се изказвания на френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Борис Джонсън, както и на съветския президент Владимир Путин.

Президентът Джо Байдън трансформира битката с климатичните промени в един от главните си цели, откакто предшественикът му Доналд Тръмп изтегли страната от Парижкото съглашение за климата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР