Днес се навършват 79 години от рождението на иконата за

...
Днес се навършват 79 години от рождението на иконата за
Коментари Харесай

От Левски отбелязват годишнина от рождението на Гунди

Днес се навършват 79 години от рождението на иконата за генерации левскари Георги Аспарухов-Гунди. „ Синята “ легенда остава в паметта на поколенията не просто като популярен футболист, само че и като събитие за спортната общност и цяла България.

От 15:30 часа представителният тим на Левски, треньори, ръководители, представители на школата на клуба, ветерани, последователи и чиновници ще поднесат цветя и венци пред паметника на Георги Аспарухов пред Сектор А на стадиона. 

За кариерата на Гунди е написано и казано всичко, а успехите и попаденията с Левски и националния тим ще се помнят постоянно. Той бе и остава всеобщ любим. Накара няколко генерации футболисти да учат магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за хубостта на играта. Георги Аспарухов е събитие, надхвърлящо границите на играта футбол, тъй като в него хората са виждали и виждат нещо неизмеримо. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, очакване и вяра. Еманация на разбирането за човек.

За националния тим на България Гунди има 50 мача и 19 гола. Георги Аспарухов е участник на три международни шампионати, а през 1999 година, бе разгласен за " Футболист на ХХ век на България ".

Легендарният нападател умира трагично в злополука край Витиня на 30 юни 1971 година, дружно със своя другар и съотборник Никола Котков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР