Днес се навършват 60 години от първия полет на човек

...
Днес се навършват 60 години от първия полет на човек
Коментари Харесай

60 години от първия полет на човек в Космоса

Днес се навършват 60 години от първия полет на човек в Космоса. На 12 април 1961 година пилотираният галактически транспортен съд Восток 1 с Юрий Гагарин на борда прави една цялостна обиколка на Земята.

Ето какъв спомен пази за първия космонавт неговият инструктор учен Йосиф Давидов:

" Беше доста съветски човек - благосклонен, с открита душа към всички. Разбираше, че би трябвало да отдаде дан на хората, които го направиха това, което стана, а точно Гагарин. Като летец-космонавт и като човек разбираше, че би трябвало да издържи и тестването, което се назовава " тестване на славата и известността ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Руска ракета Союз-2.1а с 38 спътника, чийто старт бе отсрочен...

Генералният шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин декларира в поздравлението си във връзка днешния празник, че Русия е на прага на значима смяна в космонавтиката - преход към нова ракетно-космическа техника, проучвания на Луната, в това число и с космонавти, съобщи БНР.

Годишнината ще бъде маркирана в редица градове и у нас.

В Плевен ще бъдат показани изложения, отдадени на днешния Международен ден на авиацията и космонавтиката. Снимки демонстрират визитата на първия космонавт Юрий Гагарин в града през май 1961-ва година.

Сливенският астроклуб " Проксима " провежда виртуална среща с астроном и галактически блогър от 19 часа в Гугъл Meet.

Музеят на авиацията в Крумово предлага галерия навън и експозиция със фотоси на първия български космонавт Георги Иванов, правени по време на полета му преди 42 години.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР