Днес сапунът е незаменим продукт, който използваме по няколко пъти

...
Днес сапунът е незаменим продукт, който използваме по няколко пъти
Коментари Харесай

Необичайни употреби на сапуна

Днес сапунът е незаместим артикул, който използваме по няколко пъти всеки ден. Течен или корав, само че с помощта на него си измиваме ръцете или си вземаме душ. Съдържа растителни мазнини, повърхностно-активни субстанции и други съставни елементи - овкусители, оцветители, антисептици, измежду които триклозанът е най-популярен. През далечните години сапунът се прави от разтвор от пепел във вода.

Лайфхакове със сапун или какъв брой извънредно можете да употребявате сапуна
 Защо сапунът за пране от супермаркетите е рисков? Защо сапунът за пране от супермаркетите е рисков?
Истинският сапун за пране се правеше единствено от два съставния елемент: елементарна сол и лой, нормално говеждa или агнешкa. Днес рафтовете н...

Опитвали ли сте да изплашите насекомите със сапун? Не, не ви предлагаме да заставате пред хлебарка, държейки парче благоуханен или катранен сапун в ръка и да ѝ го покажете. Но той в действителност може да изплаши неканените посетители - насекомите. По-специално комарите. В някои села хората търкат откритите си елементи на тялото с растително масло, което има чудноват резултат върху крилатите кръвопийци. Но самото масло не оставя приятни чувства по кожата. Същото не може да се каже за сапуна. Можете обаче да извършите спрей срещу комари от него. За да извършите това, разтворете несъмнено количество сапун във вода и по-късно го изсипете в спрей бутилка. Ако имате течен сапун, той също може да се употребява.

Ако въпреки всичко ви ухапе насекомо, още веднъж използвайте сапун! Засегнатата област може да се третира със сапун. Сърбежът ще изчезне скоро.

Но какво е по-лошо от бръмченето на комари? Само скърцащите порти! Вярвате или не, сапунът ще ви помогне да се справите с този проблем. Достатъчно е да натриете пантите с парче сапун.

Преди да се отдадете на работа в градината, можете да натриете ноктите си със сапун, с цел да избегнете мощно следващо замърсяване.
 Нетипични приложения на сапуна Нетипични приложения на сапуна
Няма човек на Земята, който да не знае по какъв начин да употребява сапуна - за миене на ръцете и измиване на лицето, за пране, за разчистване и подд...

В битката за чистотата на съдовете можете да употребявате елементарен тоалетен сапун. Предимството на този способ е по-малкото ползване на вода.

Както знаете, след потреблението на сапун нещата стават по-хлъзгави. Ето за какво, в случай че имате заклещен задвижващ детайл в килера или бюрото, пробвайте да го разтриете със сапун. И всичко ще отиде там, където би трябвало още веднъж.

Носите очила? Тогава най-вероятно сте осведомени с казуса, когато при внезапна смяна на температурата те стартират да се замъгляват. Или човек би трябвало единствено да влезе на мястото, където е топло през зимата. Но няма значение! Можете да избършете очилата с разтвор на сапун и вода и по-късно можете да се отървете от казуса със запотяването.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР