Днес съдия Чокоева официално встъпи в длъжностНа тържествена церемония в

...
Днес съдия Чокоева официално встъпи в длъжностНа тържествена церемония в
Коментари Харесай

Николинка Чокоева е новият председател на Окръжен съд - Русе

Днес арбитър Чокоева публично встъпи в служба

На тържествена гала в Мраморната зала на Съдебната палата арбитър Николинка Чокоева подписа акт за встъпване в служба „ Административен началник – ръководител на Окръжен съд – Русе “. Официални посетители на събитието бяха членове на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, ръководителите на Апелативен съд Велико Търново, на Административен съд Русе и на районните съдилища на Русе и Бяла, Окръжният и Районният прокурор, Кметът, Областният шеф, Директорът на ОДМВР, Деканът на Юридическия факултет, ръководителят на Адвокатски съвет, Началникът на Регионално ръководство на образованието, оповестиха от съда в Русе.

На съвещанието на Висшия правосъден съвет на 14.02.2023 година, когато арбитър Чокоева бе определена, членове от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет акцентираха притежаваните от нея професионални качества и опит, творчеството, силата и толерантността, с които подхожда към административната работа и при решение на проблемите.

Съдия Николинка Чокоева има над 23 години съдийски стаж. Кариерата ѝ в органите на правосъдната власт стартира като младши арбитър в Окръжен съд – Русе в интервала 21.02.2000 година – 01.01.2002 година, след което е арбитър в Районен съд – Русе, а от 24.09.2009 година правораздава в Окръжен съд – Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР