Днес, с първа копка, кметът на община Сандански – Атанас

...
Днес, с първа копка, кметът на община Сандански – Атанас
Коментари Харесай

Първа копка: Започна строителството на нова детска градина в Сандански

Днес, с първа копка, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, Негово високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим и представител на строителната компания дадоха начало на строителните действия на нова детска градина в най-големия жилищен квартал в Сандански – „ Спартак “.

Новото детско заведение, чието строителство бе благословено от неврокопския митрополит, ще бъде построено на два етажа и ще разполага с красиви, просторни и приветливи пространства за заниманията на децата, административна част, зала за спорт, кухня, перално и всички обслужващи пространства към тях. В новата детска градина ще бъде самостоятелен и вътрешен двор, очакван като място за отмора и дейни игрови и спортни действия на малчуганите. За всяка група ще бъдат обособени и детски площадки за игри, като е очакван и естествен ъгъл с опитна градина.

Детската градина, в която ще се образоват и възпитават една яслена и пет предучилищни групи, осезаемо ще понижи дефицита на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде позволен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. Същевременно, актуалната материална база ще обезпечи нови работни места в просветителния бранш.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР