Днес премиерът Борисов лично обяви номинациите за нови министри на

...
Днес премиерът Борисов лично обяви номинациите за нови министри на
Коментари Харесай

Цветанов посочи кой от коалицията как ще гласува за оставките на тримата министри

Днес министър председателят Борисов персонално разгласи номинациите за нови министри на съдружните сътрудници, сподели пред публицисти в Министерски съвет ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави, че Борисов е получил неговата цялостна поддръжка.
 
„ Всички в Коалиционния съвет сме единни в позицията си по отношение на промяната на тримата министри. Ще се съобразим обаче и с позицията на НФСБ, че те ще гласоподават срещу оставките “, сподели Цветанов. По думите на Цветан Цветанов депутатите на НФСБ ще гласоподават " срещу " оставките на тримата министри, само че " за " новите оферти за тези постове.
 
" Интерпретацията и търсенето на провокация, че има разнообразни отзиви или разделяне сред Борисов и Цветанов или ПГ на ГЕРБ и премиера, са несъстоятелни тези " сподели Цветанов.
 
" Хубаво е, че за разлика от съдружните препоръки, които за жалост не ги организираме толкоз постоянно, с премиера Борисов си приказваме всекидневно по няколко пъти и някой път даже се забавляваме на интерпретациите на изявления в противоположната посока ", добави Цветанов.
 
„ Нека Корнелия Нинова да бъде спокойна - няма никакво напрежение сред Борисов и Цветанов и сред Парламентарната група и премиера. Но не знам дали това важи за Парламентарната група на Българска социалистическа партия, където Корнелия Нинова свежда решенията едностранно и еднолично и основава дискомфорт там. Молбата ми е да наблюдавате какъв брой са депутатите от Българска социалистическа партия, които вземат участие в Народното събрание - в случай че са над 20, очевидно има сериозен политически проблем за осъществяване на решенията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия “, добави Цветанов.-->
 
„ Цялостната професионална биография на Младен Маринов е предходна в Министерство на вътрешните работи. В момента е основен секретар там и по никакъв метод няма да има разтърсвания при освобождението на поста министър от Валентин Радев “, сподели Цветанов.
 
„ Маринов ще получи цялостната поддръжка на Вътрешната комисия на Народното събрание, само че и ще желаеме осъществяване на политики, свързани с пътна сигурност и някои неща, свързани с регистрацията на коли. Знаете, че се разяснява по какъв начин да се промени мястото за регистрация на коли в София, тъй като към терените има доста реституционни искания. Бюрата за регистрация на коли в София - град и София - област може да бъдат изведени и това да стане на мястото на жандармерията “, сподели Цветанов.
 
Той добави, че напълно скоро ще е явен и индивидът, който ще заеме поста основен секретар в Министерство на вътрешните работи, като посочи, че това ще е вътрешен за системата човек.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР