Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд –

...
Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд –
Коментари Харесай

Слънчева и топла сряда, а следобед ще превали

Днес преди обяд облачността ще е раздрана, след обяд – най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна и на доста места в Западна и Централна България ще има валежи. В планинските региони ще има и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 22° и 27°. Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 12° - 13°.

Преди обяд над планините облачността ще е раздрана, след обяд - най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна . На доста места в масивите от западната половина на България ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 9°.

В четвъртък ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, забележителна над планинските и източните региони, където тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската низина ще се усили. Минималните температури ще са най-вече сред 8° и 13°, оптималните - сред 22° и 27°.

В петък за малко вятърът още веднъж ще бъде от юг, слаб до сдържан, само че бързо ще се обърне от запад-северозапад и с него температурите в Западна България едва ще се намалят, на изток ще останат до 26°-27°. На места от запад на изток ще превали временен дъжд. В събота температурите още ще се намалят. На места ще има и краткотрайни превалявания, в следобедните часове, съпроводени с гръмотевици. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните - сред 17° и 22°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР