Днес православната църква отбелязва един от големите християнски празници -

...
Днес православната църква отбелязва един от големите християнски празници -
Коментари Харесай

Цветница е празникът с най-много именици у нас

Днес православната черква отбелязва един от огромните християнски празници - Вход Господен в Йерусалим.  Дни преди Кръстната гибел на Иисус Христос, Той е бил посрещнат тържествено в свещения град  от голям брой хора с палмови клони и цветя. От тук е традицията да се раздават осветени върбови клончета. Празникът е известен като Цветница или Връбница.

У нас той е с най-вече именици - близо 363 хиляди души. От тях дамите са 280 хиляди, а мъжете - 83 хиляди, демонстрират данни на Националния статистически институт.
 
" С многообразието от имена на цветя и дървета някои са изключително впечатляващи. " Роден съм, когато е било фешън да се дават по-нетрадиционни бомбастични имена. Вследствие на тая наклонност мен са ме кръстили Нарцис. Те са имали поради гръцката митология, само че има и такова цвете. Имам и имен ден, нали, което е доста значимо. "

За многочислените именици Цветница е сърдечен ден:

" Ние сме 4 сестри и 4-те сме кръстени на цветята. През целия си живот си одобрявам името и доста съм щастлива, че майка ме е избрала да съм сред цветята. Благодаря на Господ, че ме държи да чествам Цветница ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР