Днес по случай 66-та годишнина от създаването на Осми отделен

...
Днес по случай 66-та годишнина от създаването на Осми отделен
Коментари Харесай

Подводница Слава вече официално е музеен експонат

 Днес по случай 66-та годишнина от основаването на Осми обособен дивизион подводни лодки и възобновяване на подводното корабоплаване, бяха положени венци и цветя на паметника на подвоничарите посветили живота си на бойната популярност на родината, намиращ се в пункт за базиране Варна, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили.

Празникът на подвоничарите продължи в региона на компания " Инхом “- гр. Белослав с боен обред по тържественото разкриване на подводница С-84 (1985 г.) " Слава “ от план 633, като музеен експонат.

Представителите на Варненската и Великопреславска митрополия, протойерей Живко и йерей Иван осветиха подводната лодка-музей.

С предметни награди бяха отличени заслужили подвоничари - ветерани.

На откриването участваха кметът на Варна Иван Портних, капитан I сан Камен Кукуров - Началник на Щаба на Военноморските сили; Иво Антонов - шеф на дирекция,,Социална политика " в министерство на отбраната; капитан I сан о.з. Станко Станков - ръководител на Съюза на подвоничарите в Република България; Данко Калчев - притежател на компания " Инхом “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР