Днес паднаха доста маски. Като започнем от путинова Русия по

...
Днес паднаха доста маски. Като започнем от путинова Русия по
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Днес паднаха доста маски - по отношение на путинова Русия и на президента Радев

" Днес паднаха много маски. Като стартираме от путинова Русия във връзка с доставките на газ. Паднаха маски и във връзка с президентството. " Продължаваме промяната " заеха почтена позиция и реагираха като същински държавници ". Това сподели пред БНР Ивайло Мирчев, народен представител от Демократична България и зам.-председател на енергийната комисия.

Мирчев разясни, че през настоящите връзки с Гърция и с Турция през България има опция да минават към 19 милиарда куб. м газ, а потреблението на страната ни е към 3 милиарда куб. м.

" Когато в средата на годината бъде пусната връзката с Гърция, ще получим 1/3 от това количество по контракта за азерския газ на доста ниска цена. От месеци се работи по сюжета, в който Русия стопира доставките на газ. Доставките до бизнеса и до битовите консуматори няма да бъдат ограничавани ".

Депутатът от Демократична България добави, че равнището в Чирен е по-ниско от нормалното за този интервал на годината, " само че в границите на летния сезон ще бъде нагнетено нужното количество ".

" Единственият проблем, който може да възникне форсмажор, е, в случай че спрат доставките на природен газ за всички страни в Европейския съюз. Тогава би имало усложнение и на доставките в България ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР