Днес отново си говорим за диети. Ако сте изкушени да

...
Днес отново си говорим за диети. Ако сте изкушени да
Коментари Харесай

Oтслабване чрез гладуване. Сигурни ли сте?

Днес още веднъж си приказваме за диети. Ако сте изкушени да топите килограми посредством, по-добре помислете още веднъж. Защо? Вижте в днешната публикация на Страхил Иванов.

Може би сте чували статистиката, че всеки 19 от 20 индивида, които съумяват да отслабнат благодарение на " специфична " диета, възстановяват изгубените килограми в границите на година или две. Истината е, че стандартните диети са изначално обречени на неуспех. Както знаем, човешкото тяло е безпогрешна машина, която мъчно бихте залъгали. Чрез, метаболизма и организмът ще направи всичко належащо, с цел да ви защищити от глада и да ви помогне да поддържате относително устойчиво тегло. Именно поради това е съвсем невероятно да се отслабнете трайно и да изгорите мазнините посредством недояждане.

Що е то диета?

Но дано първо да разнищим в дълбочина думата " диета ". Под диета разбираме всяко ограничаване на храна и/или калории за избран интервал от време.

Повечето известни диети разчитат на извънредно невисок енергоприем: 800-1000 или по-малко калории за дами и 1500 или по-малко калории за мъже. Когато ограничите калориите до такава прекаленост, няма метод в началото да не отслабнете. Казвам в началото, тъй като рано или късно организмът се приспособява и задейства защитните си механизми.

Основните проблеми при диетите с недояждане са:

Първо, загуба на тегло не продължава дълго заради инстинктите за самозапазване на организма. В множеството случаи хората, които отслабват по този метод, връщат килограмите си, а от време на време даже наддават (т.нар. йо-йо ефект).

Второ, огромна част от изгубеното тегло е чиста мускулна маса, а не мазнини.

Лъжливи обещания

Вече разбрахме за какво нискокалорийните диети не работят. Но все пак известността им като че ли не отшумява. Защо? Защото всеки един от нас желае да се радва на хубава визия и да се усеща добре в кожата си, само че никой не е подготвен да постави напъните, нужни за това.

Мога умерено да заявя, че актуалното ни общество е обществото на бързите и лесни решения. Затова и всеки ви убеждава и лъже какъв брой елементарно е да отслабнете с тази или онази магическа диета. Но несъмнено, вълшебен диети НЕ съществуват!

Представете си какъв брой години наред сте вредили на тялото си и сте се отнасяли неприятно с него. Как тогава очаквате, че всичко ще се поправи за 1 месец? Порцесът на намаляване изисква време и са нужни воля и неизменност, с цел да извървите този път до дъно.

Икономичният режим и гладът

Човешкият организъм може да оцелее в продължение на месеци без храна. Има документирани случаи на участници в гладни стачки, оцеляващи по два месеца без храна. А хората с висок % подкожни мазнини могат да оцелеят даже повече от 200 дни.

Две са аргументите, заради които е допустимо оцеляването по време на нескончаем апетит:
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР