Днес от 10.00 до 11.00 ч социални работници и служители

...
Днес от 10.00 до 11.00 ч социални работници и служители
Коментари Харесай

Социални работници стачкуват за 40% увеличение на основната им заплата

Днес от 10.00 до 11.00 ч обществени служащи и чиновници от 35 дирекции "Социално подкрепяне " в цялата страна стачкуваха с главно искане за 40% базово нарастване на главната им работна заплата. Стачката бе проведена от Националния профсъюз на административните чиновници към КТ "Подкрепа ".

Председателят на синдиката на обществените служащи към КТ "Подкрепа " Кремена Атанасова изясни, че сега сътрудниците й биват назначавани с брутна заплата в размер на 650 лева Другите претенции на чиновниците в обществените институции са парите им за работно облекло да не са по-малко от 450 лв. годишно и назначението на чиновници да сатва единствено, в случай че са с бакалавърска степен.

За идната година страната е планувала нарастване на заплатите с 10%. Социалното министерство е поискало спомагателните 5 милиона лв. за това. Ако ги получи, заплатите на обществените служащи ще се покачат с 15%.

На фона на митингите се организира и семинар за разпространение на Националния кодекс за корпоративно ръководство и за повишение на информираността за изгодите от корпоративната обществена отговорност.

Стратегията за корпоративна обществена отговорност е неразделна част от политиките на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) и ще се координира и с ограничения от други стратегически документи в региона на развиване на човешките запаси, заетостта, демографската политика, запазване на околната среда, образованието и други Това сподели зам.-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова на семинара.

Султанка Петрова съобщи също, че обществено виновното предприемаческо държание следва да се построява в тясно съдействие сред бизнеса, синдикатите, обществената администрация и неправителствените организации.

В умозаключение зам.-министър Петрова съобщи, че създаването на самата тактика е в отговор на Управленската стратегия на българското държавно управление 2017-2021 година и политическата ангажираност за възстановяване качеството на живот на популацията и повишение на приходите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР